Infractor la 16 ani. Un tânăr din Zalău a fost arestat pentru mai multe furturi din autoturime

Doi minori de 14, respectiv 16 ani, au comis în luna ianuarie 2019, în municipiul Zalău, mai multe furturi din autoturisme. Cercetările efectuate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au stabilit că în perioada 4-7 ianuarie 2019, atât pe timp de zi cât şi în timpul nopţii, cei doi au sustras din cinci autoturisme bunuri, un laptop, două telefoane mobile, obiecte de îmbrăcăminte şi bani, 100 de lei şi 400 de euro, cauzând un prejudiciu de 7450 de lei. La momentul comiterii faptelor, portierele maşinilor erau închise, dar neasigurate. Din totalul prejudiciului cauzat s-a recuperat aproximativ 70 %.

În baza ordonanţei de reţinere emisă de poliţişti, minorul de 16 ani a fost reţinut, miercuri, 9 ianuarie 2019 iar în 10 ianuarie a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău cu propunere de arestare preventivă sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat. Faţă de minorul de 14 ani s-a dispus efectuarea de cercetări în stare de libertate.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județesn Sălaj, Maria Cristea a declarat pentru Ziarul de Sălaj că tânărul de 16 ani a fost arestat aseară. Minorul a fost prezentat ieri Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău cu propunere de arestare preventivă, iar judecătorul de drepturi și libertăți a emis mandat pentru o perioadă de 30 de zile, sub aspectul comiterii de furt calificat în formă continuată. Măsura arestului preventiv poate fi prelungită sau se poate dispune o altă măsură, fie arest la domiciliu, fie control judiciar sau cercetare în stare de libertate, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj. 

 

Adauga comentariu