INEDIT. Școala Gimnazială nr. 1 Buciumi a obținut aproape 105 mii de euro în urma unui proiect Erasmus

Școala Gimnazială nr. 1 Buciumi în parteneriat Agrupamento de Escolas do Forte da Casa – Portugalia,  Ogretmen Sukran Bilginer Ozel Egitim Uygulama Merjezi II Kademe – Turcia și  Istituto Comprehensivo Statale Omodeo Beethoven – Italia, a obținut o finanțare importantă în urma unui proiect Erasmus. Coordonatoarea proiectul este Anca Turcu, o profesoară de franceză de la Colegiul Național ”Silvania” Zalău. 

Proiectul Erasmus de Parteneriat Strategic « JE T'AIME » (« Jeu-Empathie-Tolerance-Acceptation-Implication-Motivation-Entente ») a fost pe locul 10 în lista proiectelor aprobate de către Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale, obținând 79,5 puncte. Proiectul a fost depus de către Școala Gimnazială nr. 1 Buciumi, în parteneriat cu alte 3 instituții partenere : Agrupamento de Escolas do Forte da Casa – Portugalia,  Ogretmen Sukran Bilginer Ozel Egitim Uygulama Merjezi II Kademe – Turcia și  Istituto Comprehensivo Statale Omodeo Beethoven – Italia.  

Toate activitățile proiectului se vor derula în limba franceză și vor fi coordonate de Școala Gimnaziala nr. 1 Buciumi. 
Proiectul vizează incluziunea socială a elevilor proveniți din mediile defavorizate (copii de imigranți sau refugiați, care cresc în condiții de viață precare, copii cu nevoi speciale) prin diminuarea efectelor bullying-ului din școlile partenere. Temele activităților vor fi cyberbullying-ul, diversitatea culturală, arta ca terapie și teatrul.
Bugetul aprobat este de 104.980 euro, sumă care va fi folosită pentru implementarea proiectului în fiecare instituție parteneră și pentru cele 4 mobilități de schimburi de elevi de scurta durată (5 zile) la care vor participa 72 de elevi, însoțiți de 33 de profesori.

Prima mobilitate «Le monde digital et l’intégration» pe tema cyberbullying-ului va avea loc în Portugalia și va fi organizată de școala Agrupamento de Escolas do Forte da Casa. Vor participa la această mobilitate 18 elevi și 8 profesori. 

Proiectul se va derula pe o perioada de 2 ani conform contractelor de finanţare care urmează să fie încheiate de către şcolile beneficiare şi Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale. ”Erasmus+” este programul Uniunii Europene pentru educație, formare, tineret și sport în perioada 2014-2020. 

Adauga comentariu