INEDIT în Sălaj. Un șimleuan vrea să construiască parcuri industriale în fiecare comună din Județ

Șimleuanul Dan Radu, în vârstă de 48 de ani vrea să vină în ajutorul producătorilor locali cu un proiect extrem de îndrăzneț. Fostul polițist vrea să înființeze în fiecare comună din Sălaj un parc industrial sau agroindustrial cu care să vină în ajutorul fermierilor, iar toată activitate să se desfășoare acolo. 

Acesta susține că în mmentul de față fermierii nu au punct de colectare al produselor pe care aceștia le produc, iar un astfel de parc ar fi mana cerească pentru ei. 

”Vreau să înființez în fiecare comună din Sălaj câte un parc industrial sau agroindustrial în care să am posibilitatea peste un sau doi, să costruiesc o celulă cu administrație controlată, să colectez produsele de la toți producătorii din zona respectică. Am un exemplu foarte bun. Un membru de partid de la noi care face castraveți și exportă 60 de tone în Ungaria, după care castraveții se întorc pe raft în România. Tot în acest parc industrial să se facă și reciclarea dacă tot există colectarea selectivă a gunoaileor. De ce administrațiile să nu facă un ban cu produsul respectiv. De asemenea, parcul industrial poate funcția cu energia produsă de acest parc. Uniunea Europeană vine cu bani în sensul acesta”, a spus Dan Radu

Dan Radu s-a născut în 7 aprilie 1972 în Simleul Silvaniei. A studiat la  Universitatea Oradea, Facultatea de Științe Juridice, promoția 1997. A lucrat 10 ani ca polițist la IPJ Sălaj, iar din 2003 este administrator la mai multe mici companii locale, dintre care o firma distinsa cu locul 1 pe țara în anul 2015,  în domeniul său de activitate, distincție primită de la Camera de Comerț și Industrie  a României. Da Radu nu s-a implicat politic până în luna august a anului 2020, când a intrat în PNȚCD Sălaj, pe listele căruia este pentru Consiliul Județean. 

”Eu am intrat discret în pardid, pentru ideologie. Sunt un susținător al acestui partid. Miza mea nu e imediată și vreau să le povestesc copiilor că nu am tăcut și am avut o reacție civică. La Consiliul Județean este o foarte mare problemă în ceea ce privește transparența banilor, urmărirea lor. Să vedem unde se duc și cum. Pentru acest lucru o să mă lupt. Vreau o transparență obsolută în cheltuirea banilor”, a spus Dan Radu. 

Adauga comentariu