INEDIT. Povestea zălăuanului de 28 de ani care a renunțat la Jandarmerie pentru o afacere proprie. Cosmin Pașca se numără printre cei 10 români care au licența în Postural Alignment.

Un tânăr din Zălau a renunțat la Jandarmerie pentru a se ocupa de o mică afacere, unică în Zalău. În România sunt doar 10 oameni care dețin un astfel de business. Unul dintre ei este și Cosmin Pașca, de 28 de ani, fost jandarm, care este antrenor la Postural Alignment Studio Zalău. Postural Alignment este o tehnică de exercițiu care utilizează gravitatea și greutatea proprie a unei persoane pentru a îmbunătăți alinierea și echilibrul, eliminând în mod natural cauzele durerii și limitarea fizică. Ziarul de Sălaj va prezintă povestea lui Cosmin Pașca și de ce a renunțat la Jandermerie, în detrimentul afacerii proprii.

Cosmin Pașca s-a născut în Zalău, la 14 octombrie 1990. După ce a terminat Școala Generală ”Avram Iancu”, a decis să se înscrie la cursurile Grupului Școlar ”API”, pe care l-a absolvit în 2010. Spre finalul clasei a XII - a, Cosmin Pașca s-a hotărât să-și încerce norocul la Jandermeria. Anul 2010 a fost anul în care toată lumea se gândea la poliție, pompieri, jandarmi. După doi ani de școală, Cosmin Pașca a devenit jandarm cu acte în regulă, fiind foarte mândru de el. Totul s-a schimbat la începutul acestui an.

”Pe finalul clasei a XII - a m-am decis să merg la Jandarmerie. Asta se întâmpla prin 2010, atunci a fost valul acela de absolvenți care au mers la poliție, pompieri și jandarmi. Am stat aproape șase ani în Jandamerie, din decembrie 2012 și până în 1 martie 2018”, își amintește Cosmin Pașca.

Fiind pasionat de fotbal și fitness, Cosmin Pașca a devenit antrenor de fitness prin 2016. Timp de doi ani a lucrat pe două fronturi, la Jandarmerie și în sala de forță, până într-o zi când s-a decis să renunțe la Jandarmerie și să se dedice trup și suflet fitnesului și Postural Alignment. 

”Peste doi ani de zile am fost și antrenor și jandarm. În tot acest timp s-a adunat multă oboseală psihică și fizică și nu mai făceam față pe două fronturi. Am investit mult în cursuri de perfecționare în fitness și Postural Alignment, iar din acest an muncesc doar la Postural Alignment”, a continuat cu povestea vieții sale, Cosmin Pașca.

După multe cursuri și examene, Cosmin Pașca a reușit la începutul acestui an să devină antrenor de Postural Alignment și să se numere printre cei 10 români care mai au această titulatură. De fapt nici pe întreg mapomondul nu sunt foarte mulți antrenori de Postural Alignment, pentru că cel care a creat acest concept este un român, Tiberiu Vintiloiu.

”Parintele Postural Alignment dacă pot sa-i zic așa este Tiberiu Vintiloiu. El a creat acest program, iar din luna ianuarie am luat și eu licența de antrenor de Postural Alignment. El este singurul din România care poate da aceste licențe. S-au făcut foarte multe cursuri, tabere de instruire și perfecționare și bineînțeles foarte multe examene. Toate au durat peste un an de zile. Am pornit la drum peste 100 de paticipanți și am luat licența doar 10 la finalul cursurilor” a mai spus Cosmin Pașca. 

Cosmin Pașca nu regretă alegerea făcută și faptul că a trecut de la Jandarmerie la o afacere privată. Zălăuanul a făcut și o comparație între cele două, explicând că în ambele se câștigă foarte bine. 

”Nu regret niciun moment alegerea făcută. Am câștigat bine la Jandarmerie și acum se câștigă foarte bine în MAI, însă ce fac acum nu se compară cu Jandarmeria. La Jandarmerie practic aștepți să treacă lună să-ți vină salariu, pe când aici faci lucrurile să se întâmple. Eu fac din pură plăcere această muncă, iar dacă și câștigi bani este foarte bine. Din punct de vedere financiar este mai bine ca în Jadarmerie”, a explicat Pașca.

Sigurul antrenor de Postural Alignment din Zalău a explicat pentru Ziarul de Sălaj ceea ce presupume acest nou concept apărut și în Zalău. Practic acest concept te reeducă cum să ai o poziție corectă zi de zi.

”Postural Alignment este un aliniament postural. Toată lumea crede că este fizioterapie sau kinetoterepie pentru coloană sau spate. Ceea ce facem noi este total diferit, noi lucrăm global. De exemplu dacă suferi de scolioză, o deviație a coloanei spre dreapta sau spre stânga, kineto lucrează pe recuperea în sine, noi lucrăm pe cauză, trebuie să vedem cum a apărut acea problemă. Noi lucrăm foarte mult și pe detensionare musculară. Ca o concluzie, noi lucrăm doar cu oameni care se pot mișca. Îi reeducăm pentru a avea o poziție corectă, la masă, la birou sau zi de zi”, a mai spus Cosmin Pașca.

Postural Alignment a apărut în România în urmă cu un an de zile. Acest concept este unic în lume și a fost înființat de un român, Tiberiu Vintiloiu. Postural Alignment are la bază pilates, ioga, fitness și function training. 

 

Adauga comentariu