Inedit. Povestea zălăuanului care a făcut aproape de toate. A fost campion balcanic la tenis de masă, a lucrat în bancă, iar acum este manager de evenimente și oferă consultanță în pariuri sportive

La aproape 28 de ani, un zălăuan se poate mândri că a făcut aproape de toate până la această vârstă. A practicat tenisul de masă câștigănd trofee pe bandă rulantă, devenind unul dintre cei mai apreciați tenismani din Sălaj. A lucrat într-o bancă peste trei ani de zile, iar în prezent organizează evenimente și are un club de tenis de masă. De asemenea, în curând va deveni antrenor de aerobic și fitness. El este Alin Ciupe, fost campion balcanic la tenis de masă cu echipa României. 

S-a născut în Zalău la doi ani de la Revoluție

Alin Ciupe s-a născut într-o zi de toamnă, 16 septembrie 1991, la Zalău. A copilărit în orașul de sub Meseș, unde a obsolvit cursurile Școlii Gimnaziale ”Gheorghe Lazar”. A urmat liceul la Colegiu Național ”Silvania”, după care s-a îndreptat spre Facultatea de Drept de la Universitatea ”Vasile Goldiș” și spre Facultatea de Geografie din cadrul Universității Babeș-Bolyai. A reușit cu brio să combine școala cu sportul, devenind campion balcanic la tenis de masă cu echipa României.

De la vârsta de 7 ani practică tenisul de masă

Alin Ciupe a cochetat cu tenisul de masă încă din anii copilărie, de la vârsta de 7 ani joacă tenis de masă aproape în fiecare zi. Primul club la care a fost legitimat a fost CSS Zalău, în anul 1998, sub îndrumarea antrenorilor Victor Puie și Mureșan Augustin. A mai evoluat pentru CSM Zalău, PRO Auto București și pentru un club din Ungaria. În 2012 a ajuns la CSM Zalău, cu care a reușit să promoveze în Superligă (prima competiției naționala la tenis de masă), după o pauză de 10 ani. În prezent are propriul să club de tenis de masă și este legitimat la echipa Tenis Club Dej. 

”Am îceput să joc tenis de masă de la vârsta de 7 ani, undeva prin 1998 am făcut primul pas într-o sală de tenis de masă. Primul club la care am fost legitimat a fost CSS Zalău, unde antrenau atunci, Victor Puie și Mureșan Augustin. La început nu prea mi-a plăcut, însă cu timpul tenisul de masă a devenit aproape totul pentru mine, chiar dacă nu câștigi foarte mult de pe urma acestui sport. De asemenea, am fost legitimat și la o echipă din Ungaria, la PRO Auto București, dar și la CSM Zalău, cu care am promovat în SuperLigă, iar în prezent sunt la Tenis Club Dej”, își începe Alin Ciupe povestea. 

Talentul lui în arta tenisului de masă, dar și ambiția și dorința de victorie l-au urcat pe cele mai înalte trepte ale podiumului la diferite competiții și campionate. În cei peste 20 de ani de carieră sportivă, Alin Ciupe a obținut două tiluri de campion Balcanic cu echipa României, un titlu de campion național și trei medali de bronz, cu PRO Auto București, un titlu de campion național la individual, și foarte multe alte medalii și trofee la diferite competiții prin țară. 

”Probabil cel mai important succes din cariera mea este acea promovare în Superligă cu CSM Zalău, după o pauză de 10 ani”, a mai povestit Alin Ciupe. 

A ajuns să lucreze într-o bancă dintr-o întamplare

Primul loc de muncă a fost într-o redacție la un ziar din Zalău. Nu a stat prea mult, după care dintr-o întamplare a ajuns să lucreze într-o bancă, la Banca Transilvania. A stat trei ani de zile, din septembrie 2014 și până în septembrie 2017. 

”În bancă am ajuns din întamplare. Aveam niște băieți de acolo care veneau la mine la club să joace tenis de masă, iar eu îmi căutatm un job de dimineața până pe la ora 17.00. Mi-au povestit câte ceva despre banci, mi-am depus CV-ul, m-am angajat și asta a fost. Am stat 3 ani, cam mult după părerea mea. Eu sunt un om activ, iar acolo am făcut același lucru zi de zi”, a mai spus fostul campion balcanic la tenis de masă. 

Alin Ciupe este în prezent manager de evenimente la Vidalis, unde organizează nunți, botezuri sau alte evnimente festive. Spune că nu există termen de comparației între acest job și cel din bancă din mai multe motive. 

”Aici deocamdată mă simt foarte bine. Am mai mult timp liber, sunt de peste un an și îmi place foarte mult ceea ce fac acum. Sunt genul de om pentru care nu contează domeniul de activitate”, a mai spus Alin.

A fost un parior ”strong” până în anul 2015

Fiind o persoană care practică sportul a fost atras și de pariuri sportive, iar la un moment dat paria foarte mult. În 2015, a luat hotărârea să se reorganize puțin și a decis să joace mai puțin dar constant. De asemenea, Alin Ciupe oferă și consultanță în pariuri, printr-o pagină oficială de facebook. 

”Mi-au plăcut pariurile din totdeauana. Nu am pariat sume foarte mari, însă pariam zilnic. Se pot face bani frumoși, dar și poți pierde. Important este să pariezi organizat. În 2015, după un meci de tenis dintre Nadal și Fognini, am început să fiu mai organizat. Adică să pariez pe mai puține bilete, însă constant. Au fost zile când aveam și 20 de bilete la pariuri. De ceva timp mi-am făcut și o pagină de consultanță în pariuri, în care discutăm pe marginea meciurilor. Am în plan să fac vreo 20 de mii de like-uri în câțiva ani”, și-a încheiat Alin Ciupe povestea. 

Tehnologia îi împiedică pe copii să practice sportul

Alin Ciupe și-a deschis în urmă cu câțiva ani propria sală de tenis de masă, unde sunt organizate diferite competiții locale sau naționale. Are un grup de 60 de persoane care merg regulat la tenis de masă, însă nu prea mulți copii. 

”Sala merge bine, aveam oameni, avem echipe, însă nu prea avem copii la tenis de masă. Cred că principalul motiv pentru care copiii nu sunt atrași de sport în general este tehnologia din prezent. Toți copii au telefoane de ultimă generație, tablete performante și este foarte greu să-i scoți din lumea aceasta a tehnologiei”, a încheiat Alin Ciupe. 

În curând Alin Ciupe va deveni și instructor de aeorbic și fitness pentru copiii cu vârstele între 4 și 12 ani. 

 

foto - Alin Ciupe Facebook 

fofo - ziuadeconstanta.ro

Adauga comentariu