INEDIT. Povestea campionului zălăuan care vrea în Consiliul Local Zalău. Adrian Popuțea după ce a făcut performanță în box, acum vrea să facă politică pentru oameni

Adrian Popuțea, fost campion la box și medaliat de două ori la Centura de Aur a România, vrea în Consiliul Local Zalău. Acesta a decis să intre în politică pentru oameni și pentru a pune mâna la dezvoltarea Zalăului. După o carieră strălucitoare în box, Popuțea vrea să câștige un mandat de consilier local la alegerile locale din acest an. 

Adrian Popuțea s-a născut în Zalău, în 20 aprilie 1986 și a obsolvit Colegiul Tehnic API, în anul 2005. Are două diplome de licență, una în Educație Fizică și Sport și una în Ecologia și Protecția Mediului. De asemenea, are un master în Managementul organizațiilor și activităților de educație fizică, sportive și de turism și Nivelul 1 și 2 în Pregătirea Personalului Didactic. Din 2013 este antrenor de box la CSM Zalău. 

Adrian Popuțea a început boxul în 10 decembrie 1999, îndrumat de un vecin, sub comanda antrenorului Popa Ioan. În 13 februarie 2000 a avut primul meci, la Oradea, încheiat cu victorie înainte de limită. Prima înfrângere a venit în octombrie 2000 la o selecție a lotului național de cadeți. În 2001 a câștigat etapa de zonă de la Baia Mare, iar la Campionatul Național de cadeți a obținut prima medalie de bronz. În anul 2002 a fost transferat la maestrul Dragoș Ioan, iar în anii 2002, 2003, 2004 a câștigat etapele de zonă și a ratat la Campionatele naționale podiumul. În ultimul an de juniori, în 2005 a obținut medalia de bronz la CN Juniori, bronz la CN Tineret, bronz la CN Seniori, Bronz la Cupa Romaniei de senior. La seniori, Adrian Poputea are nouă medalii de bronz la Campionatele Naționale și patru medalii de argint. A obținut de opt ori locul trei la Cupa României, o dată locul doi și de trei ori a câștigat competiția. De asemenea, fostul pugilist și-a mai adăugat în palmares și două medalii de bronz la Centura de Aur a României, o medalie de bronz la Campionatul European Studențesc și locul 1 la Cupa Federației Române de Box pe echipe.  

Din august 2018 este antrenor la CSM Zalău unde și-a impus mai multe obiective. Până în anul 2021 vrea să particepe cu sportivi/sportive la Campionatele Europene și mondiale, iar până în 2025 să obțină medalii. Adrian Popuțea este cel mai longeviv pugilist zălăuan, cu peste 200 de meciuri și peste 50 de medalii interne și internaționale. S-a retras ca sportiv în anul 2018. 

A intrat în politică pentru oameni

Fostul sportiv, Adrian Popuțea s-a înscris în 2017, în USR Sălaj. De atunci muncește zi de zi pentru oamni, pentru folosul lor dar și pentru dezvoltarea Zalăului. Popuțea nu vrea să plece din Zalău, ci vrea să rămână pentru că doreste să se implice în dezvoltarea corectă a comunității noastre cu câteva proiecte pe partea de sport de masă și de performanță. Își propune o manieră de lucru colaborativă și orientată spre proiecte și crede în necesitatea de a organiza echipe stabile, pe arii de competență.    

 ”Nu vreau să ajung în Consiliul Local pentru titulatură, nu vreau să ajung și să stau cuminte pe scaun fără să îmi aduc aportul la dezvoltarea acestui oraș. Nu vreau să ajung în CL și să nu depun niciun proiect într-un mandat, vreau să ajung în Consiliul Local pentru oamni și să-i ajut. Vreau să încurajez sportul în rândul cetățenilor. Nu am experiență politică sau administrativă, dar dacă voi fi ales voi da totul pentru oraș, pentru oameni în cel mai profesionist mod”, spune Adrian Popuțea. 

 

foto - Adrian Poputea Facebook și USR Salaj

   

Adauga comentariu