INEDIT. E frumoasă foc și are țeluri mărețe. Cine este Diana Moșincat, tânăra care vrea să fie primar într-o comună din Sălaj. E doxă în Științe Politice

O sălăjeancă de doar 29 de ani vrea să fie primar într-o comună din județ. E doxă în Științe Politice și în Administrație Publică și s-a săturat ca românii să nu aibă condițiile unui trai decent. Tânăra consideră că a venit momentul schimării, iar acest lucru se realizează doar mergând la vot. Diana Monșincat candidează pentru funcția de primar al comunei Chieșd. 

Diana Moșincat s-a născut în Șimleu Silvaniei, județul Sălaj în data de 3 martie, 1991. A studiat la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, specializarea Științe Politice din cadrul Universității Babeș - Bolyai, după care urmat cursurile de master din cadrul Universității Oradea,  Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării, specializarea Politici Publice Europene. De asemenea, a absolvit și cursurile postuniveristare Managementul Administrației Publice din cadrul Universității Babeș - Bolyai. 

Tânăra Diana s-a implicat în multe activități de voluntariat pe parcursul anilor de studenție și după, a lucrat part-time și full-time în diferite domenii de activitate. A fost plecată la muncă chiar și în străinătate, în Italia. La un moment dat a încercat și lucruri pe cont propriu cum este fotografia și a realizat plăpumioare pentru copii. Diana are și un blog prin care încearcă să îmbine moda cu locurile istorice din proximitate, locuri demne de vizitat. De aproximativ un an și jumătate este funcționar public în UAT Comuna Chieșd. 

”Când eram la grădiniță îmi aduc aminte că îmi plăceau mult de tot bulinele. Dacă primeam bulinuță, știam că am făcut ceva bine. Acum vreau să fac bine pentru comunitatea în mijlocul căreia trăiesc, așa că mi-am pus singură bulină, anticipat. Adevărul e că m-am săturat să fiu nemulțumită, să comentez mereu de pe margine cu cei apropiați, ca la un meci de fotbal. M-am săturat să văd că prea puține se schimbă, că suntem, parcă, tot mai triști, mai apatici, mai abătuți, că trebuie să plecăm din țară, că trebuie să trăim fără copii și nepoți pentru că ei pleacă în străinătate în căutarea unei vieți mai bune. Odată rămași în țară nu suntem siguri de ziua de mâine și ne-ntrebăm mereu: oare va fi și la noi mai bine? M-am săturat să nu avem condițiile unui trai decent, frumos, la noi acasă. Și m-am săturat de vorbe goale.
Consider că a venit momentul schimbării. Nu mai putem sta cu mâinile în sân așteptând ca lucrurile să se schimbe, dar fără să ne implicăm. Eu am decis să mă implic candidând la Alegerile Locale din data de  27 septembrie pentru funcția de PRIMAR al Comunei Chieșd. Și tu trebuie să te implici. Cum? Mergând la vot, conștient fiind că persoana pe care o votezi e persoana cea mai potrivită să te reprezinte (sau persoanele, în cazul consilierilor locali și județeni). Important este să te implici, mergând la vot. Implicându-ne putem să ne croim altfel viitorul. Am decis să fac acest pas pentru cetățenii comunei în mijlocul căreia am crescut”, a spus Diana Moșincat. 

Diana Moșincat: ”Sunt genul de om care luptă cu îndârjire dacă luptă pentru ceilalți”

Tănâna candidată la Primăria Chieșd, Diana Moșincat, spune că dacă mâine ar fi primar, ar fi ambițioasă, mai curajoasă și mai devotată.

”Dacă mâine aș fi primar aș fi și mai ambițioasă, mai curajoasă și mai devotată. Sunt genul de om care luptă cu îndârjire dacă luptă pentru ceilalți. Vorbeam la un moment dat cu cei apropiați și le spuneam că dacă aș fi candidat pentru funcția de primar gândindu-mă la beneficiile personale, cel mai probabil nu aș fi ajuns să candidez, dar mi-am dat seama că cetățenii din Comuna Chieșd au nevoie de o schimbare, că au speranță pentru lucruri mai bune care să le crească calitatea vieții, așa că am avut o dorință puternică de implicare”, a mai spus Diana Moșincat. 

Diana Moșincat candidează la Primăria Chișd din partea USR-PLUS. 

 

 

 

Adauga comentariu