INEDIT. Colegiul Național ”Silvania” Zalău a obținut aproape 92 de mii de euro în urma unui proiect Erasmus

Colegiul Național ”Silvania” Zalău în parteneriat cu  School « St. St. Cyril and Methodius » din Bulgaria, Agrupamenteo de Escolas de Carregal do Sal – Portugalia, Liceo Statale Carlo Troya – Italia a obținut o finanțare importantă în urma unui proiect Erasmus. 

Proiectul Erasmus de Parteneriat Strategic « Ados créatifs, actifs et responsables pour une citoyenneté européenne» a fost pe locul 5 în lista proiectelor aprobate de către HUMAN RESOURCE DEVELOPMENT CENTRE din Bulgaria, obținând 92 puncte. Proiectul a fost depus de către School « St. St. Cyril and Methodius » din Bulgaria (profesor coordonator Raika Slavcheva), în parteneriat cu alte 3 instituții partenere : Colegiul Național « Silvania » Zalău - România (profesor coordonator- Turcu Anca),  Agrupamenteo de Escolas de Carregal do Sal – Portugalia (profesor coordonator – Aldina Mendes) și  Liceo Statale Carlo Troya – Italia (profesor coordonator – Gesu Francamaria).  
Toate activitățile proiectului se vor derula în limba franceză și vor fi coordonate de School « St. St. Cyril and Methodius ». 

Prin acest proiect, ne dorim să mărim numărul elevilor implicați în activități de voluntariat pentru dezvoltarea competențelor lor civice, democratice și de antreprenoriat social. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv, elevii din fiecare instituție vor participa la activitățile proiectului în cadrul unui ONG fictiv, o asociație care va lupta pentru protejarea mediului. Se va crea în fiecare școală parteneră un ONG fictiv și toate activitățile  se vor desfășura în cadrul acestor asociații. Astfel elevii vor învăța cum se creează și se administrează un ONG în țara lor, dar și în țările partenere. 

Activitățile din România vor avea ca temă reciclarea creativă, cele din Bulgaria, alimentația bio, cele din Portugalia, protejarea pădurilor de incendii, iar cele din Italia, protejarea spațiilor verzi.
Bugetul aprobat este de 91.880 euro, sumă care va fi folosită pentru implementarea proiectului în fiecare instituție parteneră și pentru cele 4 mobilități de schimburi de elevi de scurta durată (5 zile) la care vor participa 72 de elevi, însoțiți de 24 de profesori.

Prima mobilitate «Récyclons pour sauver la planète» va avea loc în România și va fi organizată de Colegiul Național „Silvania” Zalău. Vor participa la această mobilitate 24 elevi și 6 profesori din instituțiile partenere. 

Proiectul se va derula pe o perioada de 2 ani conform contractelor de finanţare care urmează să fie încheiate de către şcolile beneficiare şi HUMAN RESOURCE DEVELOPMENT CENTRE din Bulgaria.

Adauga comentariu