INEDIT. Cine este Victor Hălmăgian, pilotul de pe elicopterul SMURD de la Jibou, decorat de ministrul Marcel Vela. Are peste 1.700 de ore de zbor și aproape 1.000 de misiuni de salvare

Victor Hălmăgian este  pilotul de pe elicopterul SMURD de la Jibou care survolează cerul Patriei cu scopul nobil de a salva oameni. Totodată viata lui îi este pusă în pericol, însă e decis sa meargă până la capăt. 

Victor are 31 de ani, este originar din Județul Arad și are la activ peste 1700 de ore de zbor și se apropie de 1.000 de misiuni. A urmat cursurile de licență din cadrul Academiei Forțelor Aeriene devenind pilot militar în anul 2013 dar nu s-a oprit aici, el a continuat studiile și astfel, cu ambiție și determinare, calitățile lui esențiale, astăzi deține o diploma de master obținută tot în cadrul aceleași facultăți dar și un curs de specializare făcut în Germania pe un elicopter EC 135, tipul de aeronavă care azi îi este camarad în lupta cu secundele.

Victor este căpitan în acest moment, iar în 20 iulie, de Ziua Aviației, urmează să fie avansat în gradul de locotenent comandor. 

Încă din 2013 Victor a început să își clădească pas cu pas cariera la Punctul de operare aeromedical de la Arad, iar din ianuarie 2020, zboară și salvează vieți cu elicopterul SMURD de la Jibou, punctul aeromedical operaționalizat anul trecut, îndeplinind cu succes peste 90 de  misiuni.

In cursul zilei de ieri, de ziua Ministerului Afacerilor Interne, Hălmăgian Victor, unul dintre cei mai buni piloți de pe elicopterul SMURD de la Jibou a fost decorat de ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela pentru servicii și fapte care au contribuit la ridicarea prestigiului Ministerului Afacerilor Interne.

Adauga comentariu