INEDIT. Cine este Dan Ghiurco, primarul orașului Jibou, cel care pune accent pe tineri. ”Tinerii în viziunea mea au un rol central”

Primarul orașului Jibou, Dan Ghiurco este fără dar și poate unul dintre cei mai gospodari primari din județ. De când a fost ales primar, din 2016 a reușit să schimbe fața orașului prin proiectele sale. În acest an nu mai puțin de 36 de proiecte sunt pe rol cu o valoare de peste 34 de milioane de euro. 

Dan Ghiurco s-a  născut în anul 1967 în comuna Someș-Odorhei, județul Sălaj și de la vârsta de 11 ani locuiește  în Jibou. A absolvit Liceul Teoretic ”Ion Agârbiceanu” din localitate după care am urmat cursurile Universității Tehnice Petroșani. 

După absolvirea facultății a ocupat mai multe funcții. Timp de patru ani (1992-1996) a fost inginer la Exploatarea Mineră Sărmăsag, Sălaj. Din 1996 și până 2000 a ocupat funcția de șef de sector la Exploatarea Mineră Sărmăsag, Sălaj, iar din 200 până în 2004 a fost director la Exploatarea Mineră Jibou, Sălaj, după care până în 2016 s-a ocupat d eo firmă privată. În anul 2010 a absolvit un master în Administrație Publică la Universitatea de Vest ”Vasile Goldiș” Arad.

Dan Ghiurco este membru PSD din anul 2008, cu două mandate de consilier județean(2008-2016) având și calitatea de președinte al comisiei economice din Consiliul Județean Sălaj. În 2015 a fost ales președintele organizației PSD Jibou, calitate deținută până în prezent.

Dan Ghiurco: ”tinerii pot aduce acest update atât de necesar unei evoluții continue”

Dan Ghiurco susține că în viziunea lui tinerii au un rol central și pot aduce un update atât de necesar unei evoluții continue. Nu de puține ori a fost văzut în mijlocul tinerilor la diferite ocazii. 

”Cred că este extrem de important să fim deschiși la tot ce înseamnă nou, iar tinerii pot aduce acest update atât de necesar unei evoluții continue, de aceea la inițiativa tinerilor din organizația TSDJibou am creat unsite. În viziunea mea, un loc central l-au avut și-l vor avea tinerii. Noua generație, deși croită într-un stil diferit, are multe de spus. Administrația trebuie să fie relevantă, iar asta se poate întâmpla prin explorarea ideilor noi, prin inițiative îndrăznețe și o viziune proaspătă. Pentru aceste considerente tinerii reprezintă un punct central în desfășurare activității mele”, este de părere Dan Ghiurco. 

Dan Chiurco este căsătorit și are două fete, una de 28 de ani și una de 23 de ani. 


Adauga comentariu