INEDIT. Anamaria Matioc. Mamă, soție și medic, provine dintr-o familie tradițională, iubește oamenii și și-a ales profesia din pasiune

Anamaria Matioc s-a născut în localitatea Oradea, județul Bihor. Tatăl său, după terminarea școlii militare a fost repartizat la Oradea, ca ofițer. La vârsta de trei ani s-au mutat la Bistrița, părinții săi având rădăcini în județul Bistrița-Năsăud, mama fiind din Sâgeorz-Băi și tatăl din Năsăud.

Și-a petrecut copilăria la Bistrița

Copilăria și-a petrecut-o la Bistrița, alături de părinții și fratele ei mai mare. “Acolo simt că îmi sunt rădăcinile” ne dezvăluie Anamaria Matioc. În perioada vacanțelor în schimb, copilărea cu mult drag la bunica din partea mamei în orașul Sângeorz-Băi, oraș de care o leagă amintiri frumoase.

Provine dintr-o familie tradițională. Frumusețea și bunătatea le-a moștenit de la părinți

Provine dintr-o familie frumoasă și părinți extraordinari, doi oameni frumoși cu privirea caldă și bună, ne descrie Anamaria. Oameni care ne-au iubit mereu și cărora, împreună cu fratele meu le vom rămâne mereu datori pentru copilăria nostră minunată și pentru “oamenii care am devenit”. Acum avem, acolo sus în cer, doi îngeri păzitori. Fratele meu mi-a fost cel mai bun partener de joacă în copilărie, cel mai bun model și nu îmi aduc aminte exact momentul în care s-a transformat în prietenul meu de nădejde, dar știu că așa este și în prezent.

Anamaria Matioc este căsătorită și are doi copii

Este căsătorită, iar cu soțul său împărtășește pasiunea pentru aceeași profesie. ”Marele succes al relației dintre noi sunt cei doi copii ai noștri, Bogdan si Miruna, cei care ne înfrumusețează fiecare zi”.

A întâlnit profesori care și-au pus amprenta asupra meseriei, pe care avea să o îmbrățișeze după încheierea studiilor

A urmat cursurile Liceului Teoretic ”Andrei Mureșanu” Bistrița și apoi Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” Cluj Napoca. M-au “marcat” și format o serie de profesori pe care în cursul pregătirii mele profesionale i-am întâlnit în cale și care și-au pus amprenta asupra mea ca medic, ne împărtășește Anamaria. 

Anamaria Matioc este medic primar ORL și lucrează la Spitalul Județan din Zalău de zece ani 

Este medic primar ORL și chirurgie cervicofacială cu competență în audiologie, chirurgie endoscopică în sfera ORL, laser în sfera ORL și în managementul serviciilor de sănătate. Singura meserie în care a profesat este cea de medic. Anamaria Matioc spune că și-a ales meseria din pasiune. ”Medic și doar medicină și nici nu mă văd făcând altceva. Am cea mai frumoasă meserie din lume, una nobilă, care te absoarbe în totalitate și nu suferă jumătăți de măsură - pe cântar stă viața unui om”. Spune că se regăsește în ceea ce Confucius spunea: “Dacă-ți place ceea ce faci, nu vei munci nicio singură zi din viața ta. Anamaria Matioc este angajată a Spitalului Județean de Urgență Zalău din anul 2009 și a fost numită temporar în funcția de director medical pentru o perioadă de șase luni. ”Și medicina, ca de altfel orice alt domeniu de activitate, este în permanență evoluție, evoluție la care noi ca și practicieni trebuie să ne adaptăm evoluând la rândul nostru. Timpurile se schimbă și noi ne schimbăm odată cu ele, să sperăm că doar în bine”. Iuliu Hațieganu spunea “Medicina este știință și conștiința, încălzite de către iubirea față de oameni”. Îmi place știința, am conștiință și iubesc oamenii, cum să nu îmi placă ceea ce fac ?” 

Este o persoană activă, iar puținul timp liber de care dispune îl oferă copiilor

Având doi copii mici, încearcă din răsputeri să le ofere tot timpul ei liber, rămas și așa puțin în afara profesiei. ”În fiecare zi trăiesc câte o poveste amuzantă în care protagoniști sunt minunații mei copii”. În viitorul apropiat se va implica în organizarea, pentru a patra oară consecutiv, la Zalău, a unui simpozion cu ocazia Zilei Mondiale a Vocii. “Sunt o persoană activă și prin urmare imi găsesc tot timpul “ceva de lucru”.

Îi place să călătorească, dar nu s-a gândit niciodată să plece definitiv din țară

Ii place să citească, să se plimbe, să călătorească și face cu drag aceste lucruri, alături de familie. Întotdeauna îi face plăcere să meargă în străinatate, dar ca turist în schimb de experiență sau la diferite cursuri sau congrese de specialitate. Deocamdată și-a găsit locul, aici, la Zalău. Pentru ea și familia ei, Zălau este acum acasă.

Adauga comentariu