INCONȘTIENȚĂ sau CURAJ la volan? Top cinci cele mai mari alcolemii înregistrate pe luna iunie. Alcolemie record în Sălaj

Una dintre cele mai importante cauze care generează accidente de circulație este alcoolul la volan. Mulți șoferi se urcă băuți și produc accidente, unele chiar și mortale. Nici județul Sălaj nu este lipsit de asemenea șoferi. Cea mai mare alcolemie cu care a fost depistat un șofer pe drumurile din Sălaj, luna trecută a fost o alcolemie de 1,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto circula pe bulevardul Mihai Viteazu din Zălău.

În data de 22 iunie 2019, ora 14.25, pe bulevardul Mihai Viteazul, poliţiştii din cadrul  Biroului Rutier Zalău au identificat în trafic un autoturism condus de un zălăuan de 43 de ani. La testarea cu alcooltestul s-a evidenţiat o alcoolemie 1,17 mg/la lcool pur în aerul expirat.   

Poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Jibou au depistat în 4 iunie, pe Drumul Naţional 1H, în localitatea Mirşid, un autoturism condus de un bărbat de 43 de ani, din Jibou. Testarea cu alcooltestul a indicat o valoare de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat.   

La data de 22 iunie, în jurul orei 21.40, un bărbat de 48 de ani a fost depistat de poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Crasna, în timp ce conducea autoturismul cu o alcoolemie de 1,31 mg/l alcool pur în aerul expirat.  

Un bărbat de 54 de ani din comuna Năpradea a fost oprit în trafic pentru un control în 2 iunie, la ora 13.41. Polițiștii au avut o surpriză în momentul testării cu alcooltestul. Valoare indicată de aparat a evidenţiat o alcoolemie de 1,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Cea mai mare alcoolemie depistată de ”rutierii” sălăjeni, în luna iunie a avut-o un bărbat de 51 de ani din Zălau. Șoferul inconștient sau curajos conducea autoturismul pe bulevardul Mihai Viteazu din Zalău și a fost oprit în trafic la ora 18.35, pentru un control de rutină. La testarea cu alcooltestul s-a evidenţiat o alcoolemie 1,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, un record în ultimii ani pe raza județului Sălaj. 

În toate cazurile, poliţiştii au întocmit dosare penale şi continuă cercetările pentru infracţiunea de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Adauga comentariu