Începe marea modernizare a Cinematografului SCALA

Cinematograful Scala din Zalau este in proces de reabilitare de cateva luni bune. Primele lucrari de curatare a locului au avut loc la finele lunii mai. 

Modernizarea Cinematografului Scala va incepe saptamana viitoare dupa cum ne-a declarat viceprimarul Zalaului, Teodor Balajel. 

După modernizare, cinematograful nu va mai fi recunoscut. Va avea o sală mare de cinema cu 247 locuri,  un planetariu digital (singurul din vestul României) și o sală mică de cinema 3D. În foaier s-a propus o ”cafenea culturală”.

Proiectul de reabilitare este finanțat din fonduri guvernamentale în cadrul programului derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fonduri Europene prin Compania Națională de Investiții.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 15 milioane lei, inclusiv TVA, contribuția Municipiului Zalău fiind de 678 mii lei, inclusiv TVA și cuprinde: lucrări de demolare (corpul B), asigurarea utilităților, studiul de fezabilitate, lucrări  de instalații electrice, montaj sisteme audio-video, dotări cu echipament tehnologic audio-video și mobilier.

Durata de realizare a investiției este de 15 luni, din care 2 luni – partea de proiectare și 13 luni – partea de execuție.

 

Adauga comentariu