Incendiile de vegetaţie uscată fac prăpăd pe raza judeţului Sălaj. Pompierii militari au intervenit în doar două zile la stingerea a 11 incendii provocate de cetăţeni iresponsabili

Igienizarea terenurilor prin arderea vegetației uscate se face în continuare nerespectând prevederile legale şi fără nici o responsabilitate din partea cetăţenilor, incendiile nesupravegheate sau scăpate de sub control producând pagube materiale însemnate şi reprezentând un risc ridicat de producere a unor tragedii, atrage atenția ISU Sălaj. În zilele de 23 și 24 martie pe raza judeţului Sălaj au fost înregistrate 11 incendii de vegetaţie uscată, la care pompierii militari au fost solicitați să intervină pe terenuri din localitățile Ileanda, Someş Guruslău, Corbu, Var, Voievodeni, Gălpâia, Nuşfalău, Gârceiu, Cuciulat, Rastolţu Mare, Gâlgău şi Mirşid.

Condiţiile meteo de vânt şi resturile vegetale abundente şi uscate au făcut ca focul să se propage cu mare rapiditate în ciuda intervenţiei prompte a pompierilor şi al serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă, focul ameninţând locuinţe, anexe, livezi şi fond forestier. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Porolissum" a aplicat un număr de şase amenzi contravenţionale în cuantum de 9.000 lei pentru nerespectarea prevederilor legale privind utilizarea focului în procesul de igienizare a terenurilor. În perioada imediat următoare, Inspectoratul pentru Situații de Urgență va continua desfăşurarea unei campanii de informare privind conştientizarea/responsabilizarea cetăţenilor privind respectarea măsurilor de prevenire legale privind igienizarea terenurilor.

Adauga comentariu