Imagini de GROAZĂ din centrul Zalăului. Copiii rromilor trăiesc în condiții greu de imaginat

De mai bine de o saptamana, zi de zi, mai multe familii de etnici rromi vietuiesc in centrul Zalaului, intre Activ Plazza Mall si Hala Agroalimentara.

Rromii stau sa vanda ciupercile pe care le-au cules din padurile judetului, iar alaturi de ei si-au luat si copiii. Nu doar ca si-au dus copiii cu ei, ci ii tin in conditii de groaza.

Multi zalauani care trec prin acea zona sunt pur si simplu ingroziti de scenele care se petrec acolo. Copiii sunt lasati sa se tavaleasca pe jos, sunt alaptati in conditii improprii si chiar sunt pusi sa vanda hiribele pana cand mama merge sa-si cumpere un pachet de tigari. 

SPERAM CA AUTORITATILE SE VOR SESIZA SI VOR VENI IN SPRIJINUL ACESTOR COPII!

Daca te uiti la copii cum sunt imbracati iti vine sa plangi. Au haine rupte, pline de jeg, nespalate de saptamani. De multe ori ii vezi plin de noroi din cap pana-n picioare. Si e firesc. Pentru ca dimineata sunt pusi de parinti sa caute ciuperci prin padure, chiar daca afara ploua, e norori sau vreme urata. 

O mama, care dupa aspectul fizic nu are mai mult de 16 ani, isi alapteaza in plin centrul orasului copilul. 

Politia Locala a trecut de cateva ori pe acolo, dar fara efect. Un rrom sta la panda, iar cand ii vede pe politisti, da anuntul si "colegii" de vanzari se ascund. Ies iar dupa ce patrula de la Politia Locala pleaca.

O alta problema este si ca acesti copii sunt trimisi la cersit. Dimineata buna, in timp ce mama vinde ciuperci, copii sunt trimisi la terasele de pe zona centrala sa mai faca rost de un leu, doi. 

 

 

Comentarii

Andreea

30.06.2018 17:17
"Isi alapteaza copilul in centru"... asa, si? Tu de ascunzi in toaleta cand te ia foamea?

baloo

30.06.2018 18:59

Ideal ar fi ca toti acesti "parinti" sa fie decazuti din drepturi iar copiii sa fie institutionalizati. Mai departe se nasc 2 intrebari: are statul resurse pentru a se ingriji de atatia copii? ce facem cu "parintii" care in continuare vor face copii sortiti unei vieti la periferia societatii?

Adauga comentariu