IAIFO a făcut un profit de milioane de euro, după ce o parte din fabrica Armătura Zalău a fost vândută și transformată în complex comercial

De peste 5 ani, firma ROMINSERV VALVES IAIFO SRL, cea care deține Fabrica Armătura din Zalău nu a mai fost pe profit. Ultimele cifre erau atât de sumbre pentru societate încât uzina părea că nu mai are niciun viitor.

Achiziționarea unei părți din fabrică de către investitorul bucureștean care dezvoltă un centru comercial uriaș în oraș a venit ca un colac de salvare pentru cei de la Armătura. Dacă în anul 2017 societatea raporta un profit de minus 3,6 milioane de lei, adică minus 765.000 de euro, lucrurile s-au schimbat raidcal. După tranzacția clădirilor, Armătura a reușit să strângă 16 milioane de lei, iar de la un profit cu minus în 2017, a reușit să ajungă la un profit de 13,3 milioane de lei în 2018, adică 2,82 milioane de euro. Cu alte cuvinte, IAIFO a reușit să scoată capul la lumină. 

De la surse din interiorul fabricii aflăm însă că anul trecut societatea a mai cheltuit aproimativ un milion de euro pentru a reloca toate utilajele din spațiul vândut în noua fabrică, iar anul acesta este așteptată o investiție tot de aproximativ un milion de euro. Noua investiție ar urma să fie aprobată în săptămânile care urmează. 

Adauga comentariu