Hotelul Porolissum, vândut pentru un milion de euro

Scos la licitație, Hotelul Porolissum din centrul Zalăului a fost în cele din urmă vândut. Hotelul se afla în proprietatea firmei Vidalis SRL deținută de femeia de afaceri Lia Stanca, însă din cauza unor probleme din firmă, unitatea de cazare a fost scoasă la vânzare. În cele din urmă, hotelul a fost cumpărat de două persoane fizice - Nicolae Gârbea și Ovidiu Caraba pentru suma de un milion de euro. Hotelul va fi predat noilor proprietari la 1 septembre, după cum ne informează Lia Stanca.

Din câte se pare, hotelul va fi reabilitat în această toamnă. 

Hotelul Porolissum are o istorie de 40 de ani. A fost construit în perioada 1972 - 1974 si inaugurat oficial pe 10 septembrie1974. Contextul acelei perioade a necesitat constructia unui nou hotel, deoarece capacitatea hotelurilor Carpati (44 locuri), actualul sediu al Directiei de Sanatate Publica, si respectiv Hotelul PCR (40 locuri), actualul Hotel Brilliant Meses, nu putea sa cazeze numerosii delegati care vizitau orasul. Pâna în anul 1990, Hotel Porolissum a fost parte integranta din Oficiul Judetean de Turism Salaj, subordonat Ministerului Turismului. 

Cea mai prolifica activitate a hotelului s-a derulat în intervalul 1983 - 1985, când i s-a decernat locul I într-o competitie nationala privind gradul de ocupare hoteliera. Cu aceasta ocazie a primit vizita ministrului turismului din acea vreme.

Famiala Stanca a cumparat Hotelul Porolissum si Baile Boghis în 2006, dupa care le-a trecut printr-un proces de reabilitare integrala.

Adauga comentariu