Harta interactivă creată de Asociația Pro Infrastructură arată în timp real starea drumurilor din țară. Unele dintre drumurile din Sălaj sunt deplorabile

Harta interactivă creată de Asociația Pro Infrastructură arată în timp real starea drumurilor din toată țară. Chiar dacă în ultimii ani s-au făcut investiții majore în drumurile județene din Sălaj, există încă drumuri problemă pentru șoferi. Harta prezentată pe pagina de internet forum.peundemerg.ro se actualizează automat la fiecare 24 de ore cu date despre calitatea drumurilor preluate din OpenStreetMap. 

Drumurile din Sălaj colorate în roz pe harta interactivă, adică drumuri proaste sau porțiuni din respectivele drumuri sunt 191 C Nușfalău-Crasna -Zalău-Creaca, porțiuni din drumurile județene 108A limită cu județul Cluj Bogdana, 191 D Valcău de Jos pînă la limta cu județul Cluj, 109 F Poiana Blenchii limită cu județul Maramureș, 109 E care face legătura dintre localitățile sălăjene Rus, Buzaș și Lozna, 196 limită cu județul Satu Mare -Horoatu Crasnei- Benesat. Consiliului Județean Sălaj a semnat proiecte de reabilitare și modernizare a drumului judetean DJ 191 D Valcău de Jos -Fizeș -Sâg-Tusa-limită județul Cluj, în valoare de 58.363.051,44 lei. Durata de implementare a proiectului este de 41 luni, iar obiectivele specifice ale proiectului converg înspre îmbunătățirea condițiilor de trafic pe 20,53 km, prin executarea lucrărilor de reabilitare și modernizare a structurii rutiere și creșterea capacității portante a drumului, respectiv a vitezei de deplasare, creșterea siguranței rutiere pe DJ 191D, prin reabilitarea podurilor și podețelor, realizarea elementelor de stabilizare a terenului și a celor de colectare/dirijare a apelor și executarea elementelor de semnalizare orizontală/verticală corespunzătoare. În prezent sunt în pregătire documentele pentru inițierea procedurii de achiziție publică având ca obiect prestarea serviciilor de proiectare. Pentru DJ 109E: limita judetul Cluj – Fodora – Rus – Buzas - Lozna - DN 1H (pod Ciocmani), valoarea totală a contractului este de 108.354.207,46 lei, din care 92.102.076,35 lei de la  Fondul European de Dezvoltare Regională. Contributia proprie a Consiliului Judetean Sălaj la acest proeict este de 2.167.084,21 lei. Potrivit proiectului se vor îmbunătăți condițiile de trafic pe 45,782 km, prin executarea lucrărilor de reabilitare si modernizare a structurii rutiere și creșterea capacității portante a drumului, respectiv a vitezei de deplasare, creșterea siguranței rutiere prin reabilitarea podurilor și podețelor, realizarea elementelor de stabilizare a terenului și a celor de colectare/dirijare a apelor și executarea elementelor de semnalizare orizontală/verticală corespunzătoare. 

Pentru reabilitarea bulevardului Mihai Viteazu, Consiliu Local a aprobat alocarea sumelor necesare din bugetul propriu, pentru reabilitarea unui tronson de 2,5 km situat între intersecția cu Strada Voievod Gelu și intersecția cu Strada Lupului. În primă etapă s-a modernizat partea carosabilă și scuarurile de spațiu verde dintre cele două sensuri de circulație. Trotuarele, pistele de biciclete, canalele tehnice în care să fie coborâte cablurile care există în acest moment pe stâlpi, modernizarea stațiilor de autobuz și a spațiilor verzi se vor face pe bani europeni.

Adauga comentariu