Haos pe drumurile din Sălaj. Accidente cu nemiluita și șoferi băuți la volan la tot pasul

Una dintre cele mai importante cauze care generează accidente de circulație este alcoolul la volan. Mulți șoferi se urcă băuți și produc accidente, unele chiar și mortale. Nici județul Sălaj nu este lipsit de asemenea șoferi. Cea mai mare alcolemie cu care a fost depistat un șofer pe drumurile din Sălaj, luna trecută a fost o alcolemie de 1,29 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 3 iunie a.c., ora 1.36, poliţiştii din cadrul Secției 6 Poliţie Rurală Crasna au identificat pe Drumul Judeţean 108G, prin localitatea Vârşolţ, un autoturism condus de un bărbat de 31 de ani. Acesta a fost testat cu alcooltestul, rezultatul fiind pozitiv, respectiv 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

O zi mai târziu (4 iunie a.c., în jurul orei 23.00), la sediul Poliţiei Municipiului Zalău s-a prezentat pentru soluționarea unei tamponări un zălăuan de 27 de ani. Acesta, în jurul orei 21.30, în timp ce conducea autoturismul pe bulevardul Mihai Viteazul aintrat în coliziune cu un autoturism care se afla parcat pe trotuar. Cel în cauză a fost testat cu alcooltestul, rezultatul fiind pozitiv, respectiv 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

La data de 8 iunie a.c., ora 00.05, poliţiştii din Jibou au identificat pe Drumul Judeţean 108 A, un bărbat din Baia Mare care circula cu autoturismul, deşi avea o alcoolemie de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat.  

Faptă de acest gen a fost constatată şi la data de 14 iunie a.c., poliţiştii din Zalău au oprit pentru control pe strada Porolissum un autoturism condus de un tânăr de 24 de ani. La testarea cu alcooltestul s-a evidenţiat o alcoolemie de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cu o alcoolemie de 1,29 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost identificat în trafic de poliţiştii din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Sărmăşag un bărbat din comuna Sărmăşag.

În noaptea de 27 spre 28 iunie a.c., la ora 00.10, un bărbat din judeţul Satu-Mare a sesizat poliţia despre faptul că circula cu autoutilitara pe Drumul Naţional 1F, iar la ieşirea din localitatea Sărmăşag a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au stabilit că a fost o coliziune între două autovehicule. Ambii participanţi la trafic au fost testaţi cu alcooltestul. Pentru şoferul din Satu Mare, rezultatul a fost negativ, iar în cazul celui de-al doilea şofer a rezultat o alcoolemie de 1,29 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile, polițiștii au întocmit dosare penale şi continuă cercetările pentru administrarea întregului probatoriu.

Adauga comentariu