HALUCINANT. Familia unui băiețel de doar trei anișori este disperată și are nevoie de AJUTORUL nostru. Copilașul riscă să-și piardă vederea dacă nu urmează un tratament extrem de scump în Spania

Un copilaș de doar trei anișori are nevoie de ajutorul nostru pentru a nu-și pierde vederea. Paul Varga suferă de o boală rară, Retinoblastom bilateral OS IRSS stadiu 1 IRCC Grup 1, OD IRSS stadiul O, IRCC Grup B. Retinoblastomul reprezintă o tumoră malignă care se dezvoltă la nivelul retinei, tumoră ce apare în copilărie, uzual până la vârsta de 5 ani. Boala se datorează, în principal, transformării unor celule imature retiniene, care deţin mutaţii într-o genă notată RB1, localizată pe cromozomul 13. Din păcate, la Paul, ambii ochi sunt afectați, iar dacă nu începe cât mai repede un tratament la o clinică din Spania, riscă să-și piardă vederea. Ce poate fi mai crunt pentru părinți să-și vadă copilul în această situație?

În România nu există tratament pentru această boală

Paul Varga, are doar trei anișori și trăieste alături de familie în satul Fildu de Jos, comuna Fildu de Jos, județul Sălaj. Problemele pentru familia Varga au început la finalul lunii iulie ( 30 iulie 2020), când în urma unui consult la spitalul din Huedin, medicii de acolo l-au suspecat de această boală, Retinoblastom. După câteva zile a efectuat o ecografie la o clinică din Cluj-Napoca, iar verdictul medicilor a fost unul crunt, Retinoblastom la ambii ochi, iar dacă nu începe cât mai repede un tratament în Spania, Raul riscă să-și piardă ochii și vederea. Tratamenntul costă undeva în jurul sumei de 220.000 de euro. În România, tehnicile pentru această boală nu sunt disponibile, mai pe românește, în țară nu există tratament pentru Retinoblastom.

Imediat după ce medicii s-au pronunțat cu acest diagnostic, Paul a început sedințele de chimioterapie. Fară prea mari șanse, medicii le-au explciat părinților că trebuie să urmeze un tratament în Spania sau să-i extirpeze ochiul stâng care este mai afectat, pentru că România nu dispune tehnicile necesare pentru păstrarea vederii în asfel de situații. În cele din urmă, Paul a efectuat două ședinte de chimioterapie și s-a observat o îmbunătațire, însă pentru a continua, copilașul trebuie să urmeze un tratament în Spania, care se ridică la 220.000 de euro, bani pe care familia nu îi are. 

De aceea, pe această cale familia vă cere ajutorul vouă, oamenilor cu suflet mare, care de fiecare dată v-ați implicat și ați adus zâmbetul pe buze celor aflați în suferință. Este dureros să vezi cum viața unui copilaș de doar trei anișori se poate schimba radical, când nici măcar nu conștientizează acest lucru. Cei care puteți și doriți vă rog să-l ajutați pe acest copil pentru că și la fel ca ceilalți copii sănătoși dorește să aibă o copilărie colorată, în dauna unei copilări negre. 

Cei care dispuneți de orice sumă puteți dona în conturile următoare, deschise la BCR, pe numele tatălui lui Paul, Varga Vasile Milotin.

Adauga comentariu