Grădinița cu program prelungit "Prichindel" din Jibou, modernizată și extinsă cu 6,4 milioane lei

Grădinița cu program prelungit "Prichindel" din Jibou va intra într-un amplu proiect de reabilitare și extindere, după ce o altă grădiniță din oraș, Grădinița cu program prelungit nr. 2, a trecut prin același proces. 

Primarul orașului Jibou, Dan Ghiurco a semnat în 7 iunie contractul de finațare pentru modernizarea și extinderea grădiniței. "Am semnat la Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest contractul de finanțare pentru proiectul "Modernizare și extindere grădiniță cu program prelungit Prichindel Jibou" spune primarul Dan Ghiurco. Valoarea totală a contractului este de 6.418.481 lei, din care finanțarea nerambursabilă este de 6.290.112 lei.

Grădinița Prichindel este structurată pe șapte grupe cu program prelungit dintre care patru își desfășoară activitatea în alternativa educațională Step By Step, iar trei în forma de învățământ tradițional. Unitatea de învățământ a fost înființată în anul 1973, sub denumirea de Gradinița cu program prelungit nr. 1 Jibou, funcționând cu grupe de grădinița cu program prelungit și cu două grupe de creșă. Din anul 2001 grădinița își schimbă denumirea în Grădinița Prichindel, nume sub care funcționează și în prezent.

Adauga comentariu