"Gigantul" Simex face profit cât o covrigărie. Dumitru Blaga raportează profit suspect de mic. Sălajul stă prost și la milionari adevărați

Cu toată lauda din ziare, dacă îl pui să scoată un milion de euro pe masă, Dumitru Blaga nu are. Are doar mărunțișuri prin buzunare. Cel puțin asta zice profitul firmelor Simex SA și Casa Mobilei Simex, care este straniu de mic, mai mic ca al unei gogoșerii. 

Firma Simex SA a rulat în anul 2018 peste 29 de milioane de lei, adică 6,1 milioane de euro. Interesant că profitul raportat de societate este de doar 332.00 de lei, adică de 70.000 de euro. Adică tu treci prin firmă 6 milioane de euro și zici că la finele anului rămâi în mână cu 70.000 de euro? Mai mult decât suspect.

Blaga mai deține și Mobila Simex SRL care e pe zero cifră de afaceri, dar are un profit de minus 56.000 de lei. În același timp, firma Casa Mobila Simex o are trecută pe fata lui - Teodora Blaga. Pe Casa Mobila Simex are un rulaj de 6,1 milioane de lei, adică 1,2 milioane de euro, dar raprotează un profit de 19.000 de lei, adică 4.000 de euro. Deci pe Casa Mobilei Simex profitul este de 0,3 la sută. Mai mult decât interesant de văzut cum se ajunge la astfel de cifre. 

Totuși, cu aceste mărunțișuri, practic niște monede prin buzunare, cei de la Simex se laudă că merg la saloane internaționale unde expun mobilă, excursii de o săptămână prin Italia, SUA și așa mai departe. Păi când nu te alegi cu nimic în buzunar după afacere, cu ce mai mergi prin SUA și Italia? Daca nu cumva, faci altceva cu banii.

În rest, Blaga e genul de papagal care se bagă în seamă peste tot. A intrat ca un papagal în Pro România și a ieșit ca un papagal. A intrat în presă ca un papagal și a ieșit tot ca un papagal. Este un papagal cu monede mici în buzunar, deși pretinde că are valoare mare. 

PS: Nu mai da telefoane, tarane.

sursa foto principal - ziarulfinanciar

 

Adauga comentariu