Gest INCREDIBIL al unei tinere din Șimleu Silvaniei: a oferit o șansă la o viață normală unui bărbat pe care l-a găsit pe stradă, bătut și alungat de toată lumea

Alexandra Pașca (25 ani) este eroul săptămânii în Sălaj. Tânăra, cunoscută de comunitate drept o mare iubitoare de animale, care îngrijește sute de patrupede, a fost protagonista unui gest nobil.

În timp ce se plimba cu autoturismul prin Șimleu Silvaniei, miercuri, 9 octombrie, la ieșirea din oraș spre Nușfalău, tânăra a zărit întins pe jos, la marginea drumului un bărbat. Afla ulterior că era vorba de Csilliag Eugen, de 35 de ani din Nușfalău. Un bărbat căruia viața nu i-a oferit prea mult. Sora lui a murit în autogară lovită de un camion, casa lui a ars, iar acum locuia în Nușfalău, într-un loc fără electricitate, alături de alte persoane, unde era tot timpul bătut. 

Pe Eugen l-a găsit pe marginea drumului în jurul orei 20.00, când a fost dat afară din casa unde muncea în ziua respectivă. Era vânăt de la frig. Plângea. În momentul în care Alexandra a oprit, bărbatul o ruga să nu îl lovească.

Era speriat, asemenea unui câine fugit din lanțul unui stăpân prea fioros pentru a oferi o viață normală. 

Alexandra l-a luat cu ea în mașină, i-a oferit de mâncare, dar și un pat într-o pensiune din Șimleu Silvaniei. Mărturisirile tinerei despre eveniment sunt emoționante. 

"Ne-am dus acasă să luăm o plapumă si sa-l lăsăm să doarmă în dubă. Nu aveam altă variantă. Când am ajuns la noi, 3 catei au fugit la poartă si el a început să plângă si urla să nu lovim câinii cu mașina. Cu greu l-am convins ca sunt ai noștri si oricum, nu lovim nimic ce-si poartă sufletul prin lume. Plângând ne-a povestit ca are 6 câini si ca azi n-a reușit sa le duca mancare si ne intreba ca daca maine ne lucra toata ziua ii dam bani sa cumpere "bomboane" la câini? (am înregistrat convorbirea asta) Între timp am primit mesaj de la un OM cu un număr de telefon de la pensiunea unchiului său care l-ar putea primi si l-ar lasa sa doarmă cat vrea el. Am sunat și cu drag ne-a spus ca-l primește. In seara asta, am platit noi ( 50 lei/ noapte). De mâine, nu știm ce facem. I-am dat plapuma si l-am pus in pat. Avea lacrimi intre timp ce se invelea si ne întreba daca poate sa doarmă in tot patul. I-am promis ca dimineata mergem dupa el si il ducem la noi la casa sa ne ajute. Tot mâine vom merge si la câinii lui, sa vad unde sunt, cati sunt si ce se poate face si pentru ei.

Înainte să inchidem usa, ne-a spus noapte buna si ne-a întrebat cum ne cheamă, daca ne poate striga in caz ca merge cineva sa-l bată. Nu. Nu vreau să stiu niciodată cat de grea ii e crucea, mi-e teama ca n-as putea sa-i duc nici macar poveste", povestește Alexandra pe contul ei de facebook.

Din păcate însă, speriat de cele întâmplate, bărbatul a fugit a doua zi dimineața din pensiune. 

sursa foto - facebook / Alexandra Pașca

Adauga comentariu