Frica de amendă sau conștientizarea pericolului cu telefonul la volan? Doar 4 sancțiuni în primele două zile de la modificarea codului rutier

Sâmbătă, Codul Rutier a suferit câteva modificări după ce a intrat în vigoare legea care face referire la folosirea telefonului mobil în autoturism. 

Potrivit noilor reglementări, șoferii nu vor mai putea folosi telefonul mobil sau dispozitive cu ajutorul cărora se pot face înregistrări foto/video în timp ce conduc. Sancţiunea este maximum 725 de lei şi 4 puncte de penalizare, însă cei prinși ar putea rămâne și fără permis de conducere.

După câte se pare, șoferii sălăjeni conștientizează pericolului folosirii telefonului la volan sau frica de amendă i-a făcut pe aceștia sa circule regulamentar. 

In perioada 12-13 octombrie, pentru folosirea telefonului mobil la volan au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, 3 au constat în avertisment și o sancțiune cu amendă, în valoare de 290 lei. 

Nu au fost cazuri în care șoferii să fie identificați vorbind la volan și să încalce în același timp o altă regulă de circulație, pentru a fi suspendat și permisul de conducere.

Adauga comentariu