FotoReportaj. De Zilele Zalăului, un grup de zălăuani în frunte cu viceprimarul Fazakas au alergat 30 de kilometri fluturând steagul orașului până la Monumentul lui Mihai Viteazu

De Zilele Zalăului, în semn de prețuire a orașului, un grup de cinci zălăuani, coordonați de viceprimarul Fazakas Nicolae au alergat un semimaraton în lungime totală de 30 kilometri.

Alergătorii au pornit la ora 5.00 din fața Primăriei Zalău, s-au oprit la Monumentul lui Mihai Viteazu din Dealul Guruslăului - unde la 3 august 1601 oaste domnitorului român a câștigat bătălia împotriva lui Giorgio Basta, generalul armatei austriece. Alergătorii s-au întors înapoi în Zalău la ora 9.00. 

   

Pe tot traseul de 30 de kilometri, grupul de alergători a fluturat un steag de mari dimensiuni al Zalăului. Delegația a fost formată de viceprimarul Fazakas Nicolae, președintele Clubului Zalău Runners - Vlad Nedișan; polițistul Dan Terheșiu; jurnalistul Adrian Lungu și Radu Rus. 

"Am alergat în semn de prețuire față de oraș. Sperăm ca această alergare să aibă de anul viitor un impact mai mare și să devină un brand al Zilelor Zalăului. Mișcarea este foarte importantă", ne-a declarat viceprimarul Fazakas. 

Trebuie să amintim că vicele Nicolae Fazakas este un împătimit al competiților de semimaraton și maraton, el alergând la diferite competiții din România și din Europa.  

Adauga comentariu