FOTO. Zălăuan de 36 de ani, implicat într-un grav accident cu cinci victime

Un grav accident rutier s-a petrecut în această seară în localitatea Mera. Conform IPJ Cluj, un conducător auto de 36 de ani, ce se deplasa înspre Zalău, a efectuat un viraj stânga peste marcajul longitudinal continuu, intrând în coliziune frontală cu un autovehicul condus spre Cluj-Napoca de un șofer de 34 de ani. Ambii șoferi au fost testați, aceștia nefiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma accidentului, traficul a fost blocat temporar pe ambele sensuri de circulație.

Conform ISU Cluj, au fost consultați de către echipajele medicale trei copii și doi adulți, care au fost transportați la spital:

„O autospecială cu modul de descarcerare, una pentru stins incendii, trei echipaje SMURD și unul SAJ au fost alertate, în jurul orei 18.40, ca urmare a unui grav accident rutier produs la ieșire din localitatea Mera.

Pompierii, sosiți de urgență la locul evenimentului, au găsit două autoturisme avariate, iar ocupanții se aflau în afara acestora.

O familie cu trei copii, respectiv ocupanții uneia dintre mașini, suferiseră traumatisme puternice și necesitau asistență medicală de urgență. Pompierii le-au acordat primul ajutor calificat până la sosirea echipajelor medicale.

Femeia, de circa 30 de ani, prezenta multiple traumatisme la nivelul membrelor inferioare, a feței și o stare generală mai gravă. Aceasta era conștientă și cooperantă.

Bărbatul prezenta traumatisme la nivelul unui membru inferior și era conștient și cooperant. Pompierii au sprijinit în continuare echipajele medicale pentru acordarea asistenței medicale de urgență, utilizând echipamentele speciale pentru a evita agravarea leziunilor în momentele când au fost urcați în ambulanțe.

Cei trei copii, cu vârste de 6, 12, respectiv 13 ani, nu prezentau traumatisme vizibile, dar erau sub stare de șoc fiind necesar transportul la unitatea de primiri urgențe pentru îngrijiri și investigații de specialitate.

Unul dintre autoturisme emana fum și prezenta scurgeri de hidrocarburi, după producerea accidentului, astfel încât a fost necesară intervenția pompierilor pentru a evita producerea unui incendiu.

Un al doilea bărbat, circa 30 de ani, a fost consultat de echipajele medicale, dar a refuzat transportul la spital”, au precizat reprezentanții ISU.

Adauga comentariu