FOTO - VIDEO. ”Vestul sălbatic” în Zalău. Cum terorizează un zălăuan, un bar din Brădet. Bătăi aproape în fiecare zi, barmanița agresată și amenințată cu violul. ATENȚIE IMAGINI CARE VĂ POT AFECTA EMOȚIONAL

O barmaniță dintr-un local din cartierul Brădet - Bar Lazăr - la doi pași de stația de taxi, face niște dezvăluiri uluitoare despre un client al barului, toate dovedite cu filmări de pe camera de supraveghere. Bătăile sunt la ordinea zilei, clienții sunt bătuți fără motiv, iar într-o zi se pare că s-a tras chiar și cu o armă. ”Pionul principal” în toată această poveste este Doru Vornicu, în vârstă de 38 de ani, fostul patron al aprozarului Natalia, despre care se vorbește că ar umbla tot timpul cu un cuțit asupra lui.

Marc Estera este terorizată de patru ani aproape în fiecare zi

Barmanița Marc Estera lucrează la Bar Lazăr de aproape 6 ani de zile și susține că de acum patru ani a început calvarul pentru ea. Zălăuanca de 28 de ani a ajuns la capătul răbdării și nu mai poate suporta umilințele și amenințările lui Doru Vornicu. Aceasta suține că de nenumărate ori a fost victima lui Vornicu prin diferite agresiuni la care a fost supusă. În urmă cu câteva zile, Vornicu a trecut la un alt nivel și a amenințat-o pe Marc Estera că o va viola.

”Totul a început în urmă cu aproximativ patru ani cred, eu lucrez în acest loc de 6 ani. Aproape zi de zi primesc amenințări din partea lui Doru Vornicu. Acum vreo trei ani și ceva a intrat în toaletă după mine, iar în urmă cu câteva zile a venit după tejghea și a încercat să mă sărute, însă eu m-am opus. Atunci el m-a amenințat că într-o zi o să ma violeze. S-a jurat pe fetele lui, chiar dacă ar fi ultimul lucru pe care îl va face. Nici nu mai știu de câte ori a încercat să mă sărute și să mă agreseze atât verbal cât și fizic și sexual. Nu știu dacă mă credeți, însă sunt disperată și am ajuns la capătul puterilor. De patru ani de zile suport amenințări peste amenințări”, își începe Estera dezvăluirile.

Clienți bătuți și umiliți fără motiv de câtre Doru Vornicu

Bătăile în Bar Lazăr sunt la ordinea zilei. Nu există săptămână să nu fie vreo altercație fie ea și minoră sau o bătaie în toată regula, în care arma ”principală” să fie scaunul. Doru Vornicu apare în câteva filmări în timp ce împărte pumni și picioare unor clienți fără apărare. Mai mult, într-o zi Doru Vornicu se pare că a intrat chiar și cu o armă și potrivit spuselor lui Marc Estera, acesta a descărcat câteva gloanțe. Și politiștii zălăuni au vizitat într-o zi barul după ce au fost alertați că în local se află o persoană având asupra ei o secure. 

”Doru Vornicu amenință și lovește pe oricine indiferent de persoană. Pe mine m-a amenințat într-o zi că mă face că mă dreje, numai să nu îi spun șefului meu că a tras cu arma în local. Am făcut plângere la Poliție, la domnul Sălăjan, dar se pare că nu s-a întâmplat nimic. Am pierdut mulți clienți din cauza lui pentru că se ia de toată lumea fără motiv. Într-o zi l-a snopit în bătaie pe un client de l-a lăsat într-o baltă de sânge. După ce i-a aplicat clientului respectiv câteva lovituri, acesta a căzut sub o masă și de acolo a început calvarul pentru bietul om. A tăvălit cu pumnii și picoarele peste el, chiar dacă mai multe persoane au încercat să calmeze spiritele. La un moment dar s-a oprit și a luat un scaun și l-a lovit pe client în cap. În acel moment, clientul era căzut la podea plin de sânge. Pe altul l-a umilit în ultimul hal spunându-i niște vorbe pe care nu le pot reproduce. De atunci acel client nu a mai venit în bar. Sunt foarte mulți clienți care ar vrea să facă plângere la Poliție însă de frica lui Vornicu nu fac”, spune Marc Estera. 

Stăpân absolut în Bar Lazăr

Doru Vornicu se crede stăpânul obsolut în Bar Lazăr. Acesta își permite orice în încinta localului. Fumează în interior, chiar dacă este interzis fumatul în spații publice și bea la masă alături de câinele său după cum se poate observa și din imagini. 

”Chiar dacă este interzis fumatul în spații publice în România, Doru Vornicu nu respectă nimic. Acesta fumează în interior și le dă apă la moară și celorlalți clienți, Ba mai mult își aduce și câine la bar. Degeaba îi spun că fumatul este interzis, el nu respecta nicio regulă”, a mai spus Estera. 

Firma de pază Nera Star se pare că ”doarme”

Bar Lazăr este ”protejat” de firma de pază și protecție Nera Star, una dintre cele la bune firme cu o asemenea activitate în județul Sălaj. Doar că, în cazul nostru sau în cazul localului nu este cea mai bună. Potrivit unui video intrat în posesia redacție, ”băieții” de la Nera Star inetvin la o alarmă în Bar Lazăr, printr-o stângere de mână. 

”Într-o zi am alertat firma de pază despre un scandal în bar, iar în momentul când au ajuns, băieții de la Nera Star au început să se salute cu scandalagii. Adică eu apelez alarma și tu vi și te saluți cu ei. Cum să mai fiu eu în siguranță acolo?, a mai spus Estera. 

A făcut plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău

Marc Estera a depus în cursul zilei de ieri o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău, în care a explicat cele întamplate. Acum așteaptă ca oamenii legii să ia măsuri în ceea cel privește pe Vornicu, însă se așteaptă din nou la amenințări și agresiuni după această plângere, din partea lui Vornicu. De asemenea, Estera se gândește foarte serios să plece din țară pentru a scăpa de acest calvar...Doru Vornicu.

”Ieri am depus o plângere la Parchet în care am explicat ce s-a întâmplat. Vreau ca oamenii legii să-și facă treaba și să pot munci în continuare în acel bar. Mă aștept ca după această plângere depusă să fiu din nou amenințată și supusă la agresiuni din partea lui Doru Vornicu. De asemenea, mă gândesc foarte serios să plec din țară pentru a scăpa de acest calvar...Doru Vornicu”, a încheiat Marc Estera.

Scandalagiu Doru Vornicu este fostul patron al Aprozarului Natalia din Brădet și omul care în această iarnă și-a ținut închis câinele într-o mașină timp de aproape două săptămâni. A fost căsătorit și are două fetițe. 

Patronul localului cu pricina este Denes Istvan, care nu a putut fi contactat, fiind plecat din țară.

Comentarii

Cristina

06.03.2019 09:20

Vai de capu lui, tot pensionari bate, e un betiv ordinar. Foarte bine a facut fata ca la dat la ziar.

:)))

06.03.2019 11:59

Campion mondial in bătut pensionari :))) bosketar divorțat alcoolic notoriu ( de aia l-a părăsit și nevasta ) ce va așteptați oameni buni ?

Adauga comentariu