FOTO - VIDEO. Unde duce NEPĂSAREA. Clădirea în care Florin Piersic dădea recital a ajuns o ruină. Clubul Minier din Sărmașag este în paragină de ani buni. Totul s-a valorificat

Comuna Sărmașag a fost în trecut una dintre cele mai importamte comune din România. Aici funcțioana una dintre cele mai mari mine din România, care aproviziona cu cărbune Români. Regimul comunist a decis construirea unei căi ferate pentru a putea livra cărbunele spre marile orașe din țară. Locuitorii o duceau foarte bine în acele vremuri. Azi, totul este cenușiu în comună, la fel și Clubul Minier, din Sărmașag, unde tinerii își petreceau timpul liber și unde Florin Piersic a dat recital de nenumărate ori. 

Clubul Minier la aproape 60 de ani de la construcție

Clubul Minier locul unde se proiectau filme și unde Florin Piersic ”se dădea” în spectacol

Clubul Minier a însemnat mult pentru localnicii din Sărmășag, mai ales pentru tineri. Era locul în care adolescenții își petreceau timpul liber. Se proiectau filme, se organizau spectacole de teatru și seri speciale de dans. Nu de puține ori, maestrul Florin Piersic a evoluat în celebrele lui piese de teatru. 

„A fost frumos în vremurile acelea. Ne petreceam timpul liber în club. Se proiectau filme, noi tinerii organizam seri de dans când prindeam clubul liber. Ce să mai vorbim a fost foarte frumos atunci. Tin minte că maestrul Florin Piersic a fost de câteva ori în Sărmășag cu piese sale de teatru”, spune un locuitor trecut bine de 60 de ani. 

Clubul Minier fără geamuri și cu bucăți din clădire prăbușite

Clubul Minier este situat pe strada Minerilor, iar lucrările de construcție au demarat la începutul a nilor 1960. Cea care a pus bazele de temelie a fost Mina din Sărmașag, iar odată cu dispariției minei s-a ales praful și cu acea clădire în care funcționa Clubul Minier. 

În prezent Clubul Minier este o ruină și loc de depozitare a gunoaielor

În prezent Clubul Minier arătă jalnic, zici că în Sărmășag a fost război. Clădirea a ajuns o ruină cu timpul, ba mai mult un acoperiș s-a probușit în urmă cu câțiva ani. Rămâne totuși un loc de depozitare a gunoaielor, după cum se poate observa din fotografii. Doze de băuturi răcoritoare, părți din wc-uri, cabluri de electricitate lasate la vedere, cărămizi din construcția clădirii, toate se regăsesc acum în Clubul Minier, acolo unde pe vremuri Florin Piersic juca în piese de teatru. 

Colac de wc aruncat în interiorul clădirii

Fără comemtarii...

Cabluri de electricitate lăsate la vedere

Părți din clădire peste tot 

Clubul Minier a intrat în posesia unei firme care a avut de recuperat datorii de la Mină

Clubul Minier a intrat în proprietatea unei firme - SC EUROMOLD SRL în prezent în insolvență - care a avut de recuperat datorii de la exploatația miniră din Sărmăsag, potrivit pimarului din comună, Dombi Attila. 

”Pentru că mina a avut datorii către SC EUROMOLD SRL, Clubul Minier a intrat în proprietatea acesteia din urmă ca urmare a unor compensatii. În momentul de față SC EUROMOLD SRL se afla în insolvență”, a declarat primarul din Sărmașag, Dombi Attila. 

Bucăți din acoperiș prăbușit

Lichidatorul Vasile Nicorici susține că în prezent Clubul Minier este în faliment. De asemenea, lichidatorul mai precizează faptul că din Clubul Minier s-a valorificat tot se putea. 

”Clubul Minier este în prezent în faliment. Vrem să finalizăm dosarul de faliment care duce la radierea societății din Registrul Comerțului. Noi, lichidatorii am valorificat tot ce se putea. Am incercat la un moment dat să redresăm acea societate”, ne-a informat Vasile Nicorici. 

Focar de infecție interiorul clădirii

Au rămas doar amintirele despre Clubul Minier

În prezent Clubul Minier exprimă tristețe și confirmă nepăsarea autorităților statului și al societăților care l-au administrat de-a lungul timpului. Cândva o clădire frumoase, în prezent o ruină, o clădire care oricând se poate prăbuși. Au rămas doar amintirile...

 

Adauga comentariu