FOTO-VIDEO. Un taximetrist, eroul începutului de an în Zalău. Sebi Moroșanu a salvat un bătran de la moarte

Societatea de azi este din ce în ce mai egoistă, majoritatea oamenilor căută doar câștigul, rar mai vezi acte de bunăstare pe străzile din România. Fie că vorbim de atacuri, jafuri sau ”muribunzi” pe străzi, românul nu intervine pentru a da o mână de ajutor. Nu știm de ce...

Însă, mai sunt și români cu spirit civic foarte bine dezvoltat, care au demonstrat că pentru a fii om nu îți trebuie foarte mult curaj, ci doar puțină bunăvoință. Este și cazul unui taximetrist din Zalău, care sâmbătă după-amiază a salvat un bătrânel de la moarte. 

Sebi Moroșanu, un tânăr din Zalău, care anul acesta va implini 31 de ani, se pregătea sâmbătă, în jurul orei 15.00 să înceapă munca, când la un moment dat zărește un bătrânel întins pe trotuar, undeva în zona Casnica, de pe Sfânta Vineri. Fără să stea pe gânduri a oprit mașina și a fugit să-i acorde primul ajutor, omului care indura gerul, după care a sunat la 112. Prin fapta sa, Sebi a demonstrat că a fii om durează doar câteva secunde, însă pentru bătrânel acele secunde poate însemna o viață. 

”Povestea e simplă. Am ieșit din casă ...să ies la muncă. Lucrez ca taximetrist, iar în zona Casnica de pe Sfânta Vineri am văzut un bătrânel căzut pe trotuar. Am observat două sau trei persoane care au trecut pe lângă el fără să-i dea atenție. Mai de grabă se uitau cum să îl ocolească că să nu îl calce. Am oprit mașina și am fugit repede la el, după care am sunat la 112”, ne-a declarat Sebi Moroșanu, eroul începutului de an în Zalău. 

Întrebat de ce a făcut acest gest, Sebi Moroșanu a spus ”mi-am făcut datoria de om. Nu m-a costat nimic că l-am ajutat pe bătrânel și oricum și dacă era de plată tot îl ajutam. Trebuie să fim oameni nu animale. Numai animale se sfâșie între ele”, a încheiat Sebi Moroșanu.

Momentul în care Sebi ajunge la bătrânelul căzut pe trotuar

Sebi Moroșanu pentru fapta ta ”Jos Pălăria”.

Adauga comentariu