FOTO-VIDEO. Sanda Ungur, șoferița implicată în accidentul mortal, din Jibou, de anul trecut, condamnată la 3 ani de inchisoare cu suspendare

Sanda Ungura, soferita care a condus masina mortii, in accidentul de anul trecut de la Jibou si in care au murit patru persoane, a fost condamnata ieri, la 3 ani de inchisoare cu suspendare. 

Dupa cateva amânări, Judecatoria Jibou s-a pronuntat ieri, in cazul acordului de recunoastere a vinovatiei incheiat intre Parchetul de pe lângă Judecătoria Jibou şi inculpata UNGUR SANDA EMANUELA şi, în consecinţă, a dispus condamnarea aceasteia la pedeapsa închisorii de 3 ani cu suspendare pentru un termen de supraveghere de 4 ani, pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă, prevăzută de art. 192 alin. 2 și 3 Cod penal.

Pe durata termenului de supraveghere inculpatei i s-a stabilit obligaţia de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probațiune sau organizat în colaborare cu instituții din comunitate şi de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 de zile, la primăria localităţii de domiciliu/reședință sau la parohia cultului religios căreia îi aparține inculpata.

Hotărârea nu este definitiva, ea poate fi atacată cu apel, în termen de 10 zile de la comunicarea către părţi.

“Instanta a admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat între Parchetul de pe lângă Judecătoria Jibou şi inculpata UNGUR SANDA EMANUELA şi, în consecinţă, a dispus condamnarea aceasteia la pedeapsa închisorii de 3 ani, pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă, prevăzută de art. 192 alin. 2 și 3 Cod penal. În baza art. 92 Cod penal s-a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 3 ani închisoare, pe un termen de supraveghere de 4 ani, de la data rămânerii definitive a hotărârii de admitere a acordului, sub supravegherea Serviciului de Probaţiune Maramureș. Pe durata termenului de supraveghere inculpatei i s-a stabilit obligaţia de a respecta măsurile de supraveghere prevăzute de art. 93 alin. 1 lit. a, b, c şi d din Codul penal, precum şi de  a frecventa un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probațiune sau organizat în colaborare cu instituții din comunitate şi de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 de zile, la primăria localităţii de domiciliu/reședință sau la parohia cultului religios căreia îi aparține inculpata. Hotărârea judecătorească poate fi atacată cu apel, în termen de 10 zile de la comunicarea către părţi”, ne-a transmis Judecatoria Jibou.

Vă reamintim făptul că în 17 mai 2018, pe calea ferătă din Jibou a avut loc un accident extrem de grav, în care patru tinere cu vârsta între 20 și 21 de ani și-au peirdut viața, Maria Șteț, Claudia Barboș, Mădălina Pârja și Sara Pop. Singura supraviețuitoare a fost Sana Ungur, cea care se afla la volanul mașinii care a fost spulberată de trenul Baia Mare - Jibou. Atât cele patru victime cât și Sanda Ungur erau studente și se întorceau la Baia mare de la Cluj-Napoca. 

 

 

Adauga comentariu