FOTO - VEDEO. Sanda Ungur, șoferița care a produs accidentul din Jibou, suferă de o boală incurabilă și nu a fost trimisă încă în judecată

Anul trecut, în 17 mai s-a petrecut cel mai săngeros accident rutier din Sălaj. Patru tinere stundente care se întorceau de la Cluj, de la festivitatea de premiere a unor prieteni comuni au murit după ce mașina lor s-a izbi în plin de un tren, la Jibou la trecerea cu nivel de cale ferată. Doar soferița, Sanda Ungur a scăpat cu viață. 

În urma accidentului, Sanda Ungur a rămas cu sechele. Ea suferă de amnezie retrogradă și nu își mai amintește nimic despre acele clipe de coșmar.  Amnezia retrogradă este un mecanism de apărare al creierului uman, prin care individul este ferit de amintiri neplăcute. Boala este, din păcate, incurabilă, ea putând doar să fie ameliorată, potrivit unor specialiști.

În prezent cazul se află la Parchetul de pe Judecătoria Jibou și așteaptă să fie soluționat, cel mai probabil în această lună

Sanda Ungur, șoferița care a produs accidentul din Jibou, suferă de o boală incurabilă. Tânăra în vârstă de 22 de ani este singura supraviețuitoare a tragediei care a avut loc în luna mai a anului trecut. 

„Am cerut informări suplimentare din partea CFR, dar şi de la Telecomunicaţii Speciale. Am primit deja răspunsurile, iar acum dosarul este în faza de analiză. În luna februarie, vom avea mai multe şedinţe de judecată şi vom da o soluţie. Din probele pe care le avem în prezent, rezultă că semnalele luminoase şi acustice funcţionau. Au existat discuţii cu privire la faptul că nu ar fi fost aşa. Însă, nu avem nicio declaraţie a vreunui martor, care să răstoarne acest lucru. Din informarea primită de la Telecomunicaţii Speciale, nu a rezultat vreun apel la 112 în preajma acelei date, prin care să fie semnalat faptul că sistemele erau nefuncţionale. Aşadar, vom stabili în luna februarie situaţia propunerii de trimitere în judecată”, a declarat, pentru AxaNews.ro, Marta Chiş, procurorul de caz şi, de altfel, singurul procuror de la Parchetului de pe lângă Tribunalul Jibou.

Mădălina P., Ștefana S., Claudia B. și Maria Ș. sunt tinerele care au murit în Ajun de Înălțare, după ce mașina în care erau a fost spulberată de un tren, la Jibou, în 17 mai 2018. 

 

Adauga comentariu