FOTO. Misiune IMPOSIBILĂ pentru elicopterul SMURD Jibou: salvatorii s-au luptat cu o haită de lupi, iar aeronava a fost "plantată" pe o stâncă

Echipajul elicopterului SMURD din Jibou își arată din nou operativitatea, forța de intervenție și devodamentul pentru salvarea de vieți omenești. Povestea de astăzi îi are ca actori principali pe cei din echipajul elicopterului din Jibou, dar și pe doctorul Sebastian Trancă, care face de gardă atât la elicopter cât și la SMURD Sălaj, un profesionist pentru care putem spune "jos pălăria"!

Povestea noastră a avut loc pe 27 octombrie, când elicopterul SMURD de la Jibou primește o misiune aproape imposibilă - salvarea unui turist ceh căzut într-o prăpastie în maramureș cu o adâncime de aproximativ 60 de metri. Evenimentul cumpli a avut loc în zona Șugău, Vârful Tigănașu. 

Echipajul elicopterului EC-135, nr 342 de la Jibou compus din căpitan Mureșan Mihai, locotenent Dragne Alexandru, medic Trancă Sebastian și asistent medical Gana Alexandru, nu a stat o secundă pe gânduri și a acționat în cel mai profesionist mod!  

Detaliile intervenției sunt surprinzătoare. Elicopterul a aterizat doar cu o talpă pe stâncă, cealaltă rămânând în aer, salvatorii ieșind cu greu din aeronavă. În timpul operațiunii de salvare au apărut și lupii în zonă, grupul de turiști având mari dificultăți pentru a scăpa de animale. 

Intervenția a fost una extrem de dificilă, pacientul fiind transportat prin pădure, în întuneric, cu targa salvamontuli până la ambulanță. În cele din urmă însă, datorită echipajului SMURD de pe elicopterul din Jibou, turistul ceh a fost recuperat iar acum este în viață.

Jos pălăria, echipajului SMURD de pe elicopterul din Jibou!

Adauga comentariu