FOTO. Alte șapte blocuri de locuințe din municipiul Zalău au fost reabilitate termic. Lucrările au costat 2,8 milioane de lei

Lucrările executate la blocurile de locuințe 2A, 2C, A, B, B35, D4, D30 - 32 din municipiul Zalău au fost recepționate. La începutul acestei săptămâni s-a încheiat recepția la terminarea lucrărilor privind creșterea eficienței energetice a blocurilor de locuințe 2A, 2C, A, B și B35 din municipiul Zalău a căror valoare se ridică la 1.676.935,90 lei și la imobilele D4 și D30 - 32 unde s-au executat lucrări de 1.188.018,2 lei.

În prima etapă, comisia de recepție și specialiștii în domeniu, executant, proiectant, reprezentanți ai SDEE Zalău și Delgaz Grid SA au efectuat procedura de analiză a documentației care a stat la baza proiectului, iar în cea de a doua etapă s-a verificat la fața locului modul de execuție și calitatea lucrărilor executate. Pentru reabilitarea acestor blocuri de locuințe s-au executat lucrări de izolare a pereţilor exteriori cu sistem termoizolant, tâmplărie spaţii comune, înlocuirea tâmplăriei exterioare existente cu tâmplărie termoizolantă, izolarea termică a planșeului peste ultimul nivel și lucrări conexe.

Proiectele au fost finanțate din fonduri europene nerambursabile, în cadrul Programului Operațional Regional 2014 - 2020 în proporție de 60 %, diferența fiind suportată de asociațiile de proprietari și din bugetul local al Municipiului Zalău. În cadrul programului de creștere a eficienței energetice, 143 apartamente vor beneficia de confort sporit și cheltuieli reduse la întreținere, potrivit administrației locale.

Adauga comentariu