Fostul președinte al PMP Sălaj l-a denunțat la Parchetul General pe Traian Băsescu

Radu Cristescu, fostul președinte al PMP Sălaj a anunțat astăzi că a depus un denunț la Parchetul General împotriva fostului președinte al României, Traian Băsescu. 

Președintele PMP Sălaj în perioada 2013 - 2014 și membru fondator al partidului, Radu Cristescu susține că Băsescu nu avea dreptul de a candida și de a fi ales în funcția de președinte al României și nici dreptul de a fi senator. Plângerea fostului președinte al PMP Sălaj a fost înregistrată la Parchetul General cu numărul 734/19.06.2019.

 "Azi am depus un Denunț la Parchetul General împotriva fostului președinte Traian Băsescu. Având în vedere datele aparute in mass media din care reiese faptul că a deținut calitatea de colaborator al Securității, nu avea dreptul de a candida si de a fi ales in functia de Presedinte al Romaniei – functie pe care a detinut-o pe parcursul unui numar de doua mandate si respectiv de fi inclus in anul 2016 pe listele la alegerile parlamentare și inclusiv nu avea dreptul de a candida și de a fi ales in functia de senator in Parlamentul Romaniei si de asemenea nu avea dreptul de a candida la alegerile europarlamentare din 2019", scrie Cristescu pe facebook.

Radu Cristescu a fost în trecut membru al PDL și șef la Administrația Domeniilor Statului. Din câte se pare, Cristescu a fost promovat în funcții de o altă sălăjeancă - Andrea Paul Vass, care era pe acea vreme consiliera premierului Emil Boc, după cum scriu cei de la ancheteonline.ro într-un material publciat în  26 februarie 2015. 

sursa foto - facebook Radu Cristescu / Cotidianul

Adauga comentariu