Fosta consilieră a fostului premier Viorica Dăncilă, suspendată din PSD

Fosta consilieră a fostului premier Viorica Dăncilă, Daniela Coța a fost suspendată din PSD pentru o perioadă de 12 luni. Anunțul a fost făcut de organizația PSD Zalău, după anunțul procurorilor că fosta viceprimăriță de Zalău are calitatea de suspect într-un dosar de urmărire penală 

”Având în vedere comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj privind calitatea de suspect într-un dosar de urmărire penală a doamnei Coța Daniela Gabriela, Biroul Executiv Municipal Zalău al PSD aplică următoarea sancțiune:
- suspendarea pe o periodă de 12 luni din calitatea de membru al Partidului Social Democrat a doamnei Coța Daniela Gabriela, conform Articolului 31, alineatul 5 din Statutul PSD”, a transmis PSD”.

În curzul zilei de azi, procurorii sălăjeni au cerut arestarea preventivă pentru 30 de zile, a patronilor de la Sălajenul, Daniela și Vasile Coța, în dosarul echipei Volei Municipal Zalău. În câteva ore Tribunalul Sălaj se va pronunța în acest sens. 

Ieri după-amiază, procurorii sălăjeni i-au reținut pentru 24 de ore pe Dana și Vasile Coța, sub acuzațiile de obținere ilegală de fonduri și delapidare în dosarul Volei Municipal Zalău, echipă la care ce doi se află în conducere. Cei doi sunt cercetați de procurori pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri oficiale, uz de fals, delapidare, fals în înscrisuri sub semnatură privată în formă continuată și obținere ilegală de fonduri în formă continuată. Reținerea de ieri a celor doi a fost făcută sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de obținere ilegală de fonduri, faptă prevăzută și pedepsită de art. 306 Cod penal, cu un prejudiciu stabilit până în acest moment de 1.200.000 de lei și delapidare, faptă prevăzută și pedepsită de art. 295 raportat la art. 308 Cod Penal, cu un prejudiciu stabilit până în prezent de 1.900.000 de lei. Mai mult, măsura reținerii celor doi suspecți a fost luată pentru că, după începerea cercetărilor și solicitarea documentelor de la Club Volei Municipal Zalău s-a încercat zădărnicirea aflării adevărului în cauză, prin întocmirea unor înscrisuri destinate a crea aparența unei alte stări de fapt decât cea reală. 

Vă reamitim că în urmă cu câteva zile, în vederea administrării probatoriului, necesar pentru stabilirea stării de fapt, la data de 11 mai 2020, în baza mandatelor de percheziție domiciliară emise de judecatorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sălaj, procurorul de caz cu sprijinilor ofiterilor din cadrul IPJ Sălaj-Serviciul de Investigare a Criminalității și Serviciul de Acțiuni Speciale a procedat la efectuarea unui număr de 3 percheziții domiciliare la sediul unei persoane juridice, respectiv ACS Volei Municipal Zalău și la domiciliul și locuința unor persoane fizice , locații în care erau păstrate documente referitoare la activitatea clubului de volei.

Adauga comentariu