A fost semnat contractul de finanțare pentru cea mai mare investiție în sistemul de primiri urgente din județul Sălaj. Secția UPU-SMURD modernizată cu 11 milioane de lei

Contractul de finanțare în cadrul Programului Operațional Regional pentru cea mai mare investitie judeteana in sistemul de primiri urgente din judetul Salaj a fost semnat în data de 15 martie. Prin contract va fi extinsă, modernizată și dotată UPU-SMURD la Spitalul Județean de Urgență Zalău. Astfel secția UPU din cadrul Spitalului Județean de Urgență va fi modenizată pentru asigurarea serviciilor de urgență pentru cei 215.910 locuitori ai județului și va fi extinsă pentru a respecta standardele impuse de Ordinul 1706/2007 pentru Unități de Primiri Urgențe de tip II. După extindere și modernizare, secția UPU - SMURD va fi dotată cu echipamentele și aparatura medicală necesară soluționării celor peste 40.000 de cazuri care se adresează anual unității medicale.

Datorită numărul mare de pacienți care apelează în fiecare an la serviciile UPU-SMURD, se impune atât reconsiderarea totală a destinaţiilor spaţiilor existente cât şi realizarea unor spaţii suplimentare în vederea asigurării desfăşurării actului medical în condiţii optime şi în conformitate cu legislaţia în vigoare. Singura posibilitate pentru atingerea acestui obiectiv este realizarea unor construcţii noi tangente construcţiei existente care să facă parte integrantă, atât din punct de vedere al circuitelor funcţionale cât şi din considerente spaţiale, din structura existentă a secţiei UPU-SMURD. Prin realizarea acestui proiect, spațiile nou create vor fi dotate cu aparatură medicală corespunzătoare și vor avea următoarele funcțiuni: spațiu ghipsare, cabinet medicină dentară, spaţii pentru computer tomograf, circuite funcţionale separate pentru adulţi şi copii, cameră de observare şi izolator pentru sectorul pediatric, zonă de aşteptare pentru pacienţii care au trecut de faza de triere, traseu liber din zona de acces ambulanţe direct în zona de resuscitare şi tratament imediat, spaţii administrative și spaţii pentru spălare, dezinfectare, reparare şi/sau depozitare tărgi şi/sau scaune rulante pentru pacienţi.

Valoarea contractului este 11.433.417,45 lei, din care valoarea asistenței financiare nerambursabile este 6,6 milioane lei. Sursele de finanţare pentru asistența financiară nerambursabilă sunt Fondul European de Dezvoltare Regională (70%) și Bugetul de stat (28%), iar contribuţia proprie a beneficiarului este de 2% din valoarea proiectului, respectiv 135.219,99 lei. Perioada de implementare a proiectului este de 52 luni, iar termenul de finalizare este 29 aprilie 2022.

Adauga comentariu