Fost director de școală din Sălaj, condamnat la închisoare pentru delapidare

Fostul director al Școlii Gimnaziale din Românași, Dorel Fogădăuan și fostul administrator financiar al Şcolii Gimnaziale Românaşi, Ramona Unguruşan (1 ianuarie 2010 – 30 iunie 2012 ) au fost condamnați de magistrații jibouani la închisoare într-un dosar de delapidare. Fogădăuan a primit 4 ani de inchisoare cu executare, în timp ce Ramona Ungurușan a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de cinci ani.

Dorel Fogădăuan și Ramona Ungurușan au fost trimiși în judecată în 11 noiembrie 2015, într-un dosar de delapidare în care cei doi apar ca inculpați, iar Școala din Românași ca parte civilă. Procurorii au susținut la acea vreme că Dorel Fogădăuan în perioada 2010 - 30 iunie 2012 a scos diferite sume de bani de la Trezoreria municipiului Zalău, în baza unor file cec completate de Ramona Ungurușan, bani pe care i-au folosit în intersul personal, fără a aduce documente justificative, căuzând un prejudiciu total de 49.250 de lei.

După 21 de termene de judecată, în 27 martie 2019, Judecătoria Jibou i-a condamnat pe cei doi inculpați, fostul director a primit 4 ani de înschisoare cu executare, în timp ce fostul administrator financiar a primit doi de inchisoare cu suspendare.

Judecătoria Jibou a admis acţiunea civilă formulată de Scoala din Românași şi obligă inculpaţii în solidar la plata către aceasta a sumei totale de 33.372,35 lei cu titlu de daune materiale produse prin săvârşirea infracţiunilor, 23.793,68 lei inculpatul Dorel Fogădăuan şi 9578,67 lei inculpata Ungurușan Ramona. 

După decizia magistraților jibouani, Dorel Fogădăuan a atacat hotărârea la Curtea de Apel Cluj, la începutul acestei luni. 

 

 

 

Adauga comentariu