A fost aprobat bugetul propriu al județului Sălaj în valoare de 232.300 lei. Președintele CJ, Tiberiu Marc: “Ne concentrăm pe atragerea de finanțări din toate sursele posibile, bani europeni, buget de stat și resurse proprii“

Consiliul Județean Sălaj a aprobat bugetul propriu al județului și al serviciilor publice subordonate pentru anul 2019, întocmit în conformitate cu prevederile Legii nr. 273/2006 privind finanțele publice locale. Bugetul se ridică la de 232.300,50 lei și a fost elaborat pe cele două secțiuni, funcționare și dezvoltare. Cei mai mulți bani vor fi folosiți pentru lucrări de investiții și dotări cu aparatură medicală, reparații la drumurile județene, apoi asistență socială și protecției copilului, învătământ, cultură și sport. 

“Cele mai importante sume sunt destinate sănătății pentru lucrări de investiții și dotări cu aparatură medicală, drumurilor județene pentru lucrări de investiții și reparații, asistenței sociale și protecției copilului, învătământului, culturii și sportului, potrivit principalelor atribuții ale Consiliului Județean. Ne concentrăm pe atragerea de finanțări din toate sursele posibile, bani europeni, buget de stat și resurse proprii. În anul 2019 crește substanțial valoarea investițiilor, din care mai bine de jumătate sunt cele cu finanțare nerambursabilă din fonduri europene” a declarat Tiberiu Marc, președintele Consiliului Județean Sălaj.

La capitolul sănătate va fi alocată suma de 23.694,69 lei pentru dotări și modernizări la Spitalul Județean de Urgență Zalău, pentru învățământ au fost alocați 2.195,57 lei, sumă ce va fi repartizată centrelor școlare și educaționale din județ, dar și pentru olimpiadele și concursurile școlare, iar 31.000 pentru cultură. 

Adauga comentariu