Focuri de armă într-un sat din Sălaj

Mai multe focuri de arma i-au alertat pe jandarmii salajeni în cursul zilei de ieri.

Concret, Duminică, 16 februarie 2020,  în jurul orei 15.00, un echipaj de jandarmerie ce executa o misiune pe raza localității Marca a auzit mai multe focuri de armă.

Deplasându-se pe direcția zgomotului, la câteva sute de metri distanță, jandarmii au depistat o persoană având asupra sa o armă de vânătoare și trei fazani împușcați.

În urma verificărilor s-a stabilit că posesorul armei, un bărbat de 52 ani, a practicat vânătoarea fără a fi înscris în autorizaţia de vânătoare şi fără a avea permis de port armă letală.

În cauză jandarmii au întocmit acte de constatare privind săvârșirea infracțiunilor de uz de armă fără drept, conform art. 343, alin. 1 Cod Penal, respectiv practicarea vânătorii fără a fi înscris în autorizaţia de vânătoare individuală sau colectivă eliberată în condiţiile legii de gestionar, pentru fondul cinegetic respectiv, conform art. 42, alin. 1, lit. „c”, din Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006.

Persoana suspectă, arma de vânătoare, muniția, vânatul și actele de constatare au fost predate reprezentantului Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul I.P.J. Sălaj, pentru continuarea cercetărilor

Adauga comentariu