Focarul de Pestă Porcină Africană din localitatea Bobota a fost stins. Prefectul județului Sălaj, Florin Florian a emis ordinul oficial de inchidere

Prefectul județului Sălaj, Florin Florian a emis astăzi, 25 martie, ordinul de închidere a focarului de Pestă Porcină Africană la porcul domestic, diagnosticat în data de 30 ianuarie 2019 într-o gospodărie din localitatea Bobota. Ordinul prefectului a fost emis ca urmare a actul sanitar – veterinar de stingere oficială a focarului de boală, emis de DSVSA – Circumscripția Sanitar – Veterinară Zonală, înregistrat la primaria comunei Bobota în  25 martie. Prin acest act se consemnează că în comuna Bobota nu mai există animale bolnave sau animale ținute sub observație clinică pentru PPA, în urma realizării integrale a măsurilor de profilaxie și combatere.

Potrivit ordinului, planul de măsuri din 30 ianuarie pentru controlul bolii PPA în exploatațiile din localitatea Bobota, din focarul confirmat la porcul domestic își încetează aplicabilitatea, dar se mențin măsurile generale pentru a preveni apariția de focare de pestă porcină africană pe raza județul Sălaj, adoptate prin Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în 31 mai 2018. Pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici un risc de îmbolnăvire pentru oameni, însă virusul are impact la nivel social și economic. 

sursa foto stiri.md

Adauga comentariu