Focarul de Pestă Porcină africană depistat în februarie într-o gospodărie din localitatea Doh, comuna Măeriște a fost închis

Prefectul judeţului Sălaj, Florin Florian, a emis astăzi, 4 iunie, ordinul de închidere a focarul de Pestă Porcină Africană la porc domestic, diagnosticat în data de 16 februarie, într-o exploatație din localitatea Doh, comuna Măeriște. Închiderea focarului are la bază actul sanitar – veterinar de stingere oficială a focarului de boală, emis în 4 iunie de către DSVSA Sălaj Circumscripția Sanitar Veterinară Zonală Șimleu Silvaniei şi înregistrat la Primaria comunei Măerişte.

Prin acest act se consemnează faptul că în comuna respectivă nu mai există animale bolnave sau animale ținute sub observație clinică pentru PPA, în urma realizării integrale a măsurilor de profilaxie și combatere. Totodată, se mențin măsurile generale pentru a preveni apariția de focare de pestă porcină africană pe raza județului Sălaj. Prefectura Sălaj precizează că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, însă virusul are impact la nivel social și economic.

foto: industriacarnii.ro

Adauga comentariu