Firma care lucreaza la extinderea Tribunalului Salaj este detinuta de un om de afaceri care a fost asociat cu Dumitru Ardelean, judecat intr-un dosar de coruptie

Afaceristul Dumitru Ardelean este cercetat intr-un dosar spectaculos de coruptie, alaturi de nume grele precum afaceristii Ioan Galis, Ioan Huluban, Ioan Abrudan (fost inspector scolar general), Patritiu Daraban (fost vicepresedinte la Tribunalul Salaj) si doi politisti. Dosarul a fost trimis in judecata de procurorii DIICOT Salaj dupa ce casele celor mentionati anterior au fost calcate de oamenii legii si perchezitionate, iar acum se judeca la Curtea de Apel Cluj.
 
Interesant este faptul ca un fost asociat al afaceristului Dumitru Ardelean a castigat licitatia pentru a realiza lucrarile de modernizare si extindere a cladirii Tribunalului Salaj. Lucrarile au inceput pe 18 aprilie si se vor finaliza abia pe 17 august 2019.
 
Firma care se ocupa de reabilitare si constructie este CONSILVA SA detinuta de Ioan Sonea. Firma are doar 29 de angajati si datorii de 6 milioane de lei, adica 1,3 milioane euro.
 
Ioan Sonea, patronul care detine firma ce se ocupa de reabilitarea Tribunalului Salaj mai detinea inca 7 societati, toate radiate intre timp. Sonea detinea Consult Construct, Olimp Impex, Trans Ocania, Primeros SNG, Kalor Impex SRL si Echipament Montaj Grup SRL.
 
Firma Consult Construct era detinuta de Ioan Sonea, care avea actiuni de 50 la suta si de Dumitru Ardelean, care avea actiuni de 50 la suta. Firma a fost infiintata in 2004 si a fost radiata in 2009. In momentul radierii firma Consult Construct detinuta de cei doi afaceristi avea un profit de -1.467 de lei si datorii de 50.753 de lei.
 

Firma Echipament Montaj Grup a fost radiata in 2005, firma Olimp Impex in 2008 cu datorii de un milion de lei, firma Trans Ocania in 2011 a fost radiata cu cifra de afaceri 0 dar cu datorii de 110.000 de lei, iar firma Primeros SNC a fost radiata in 2005.

Despre Dumitru Ardelean amintim ca este trimis in judecata in acel spectaculos dosar, iar din rechzitoriu printre altele, reiese ca omul de afaceri a organizat o partidă de vânătoare pe un domeniu privat pe care îl controlează în zona Halmăşd, partida la care a participat si judecatorul Patritiu Daraban. Dumitru Ardelean chiar i-a făcut cadou mistreţul vânat în ziua respectivă judecatorului. Cu ocazia acestei vânători, omul de afaceri şi-a consolidat legătura cu judecătorul, reiese din rechizitoriul DIICOT.

Comentarii

Daniel Buda

15.05.2018 15:54

Cum se poate sa aiba atatea datorii si functioneaza?din cate stiu la 40000 de mii lei functionarul de la anaf cere falimentul!dar asa e cand pilele functioneaza!bravo!traiasca Romania

Adauga comentariu