Fazacaș Mihai, elev în clasa a VII-a la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” a obținut mențiune la Olimpiada Națională de Lingvistică „Solomon Marcus” din București

Rezultat onorabil obținut de un elev sălăjean la Olimpiada Națională de Lingvistică. Fazacaș Mihai, elev în clasa a VII-a la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Zalău, profesor îndrumător Lucaci Antuza, a obținut mențiune la Olimpiada Națională de Lingvistică „Solomon Marcus” care s-a desfășurat în perioada 10 - 12 mai la București. Lotul sălăjean a fost însoțit de profesoara Pop Mariana de la Colegiul Național „Silvania” Zalău, ne informează biroul de presă al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj.

În perioada 10-12 mai 2019, Universitatea din București a organizat în Capitală, împreună cu ISJ Ilfov și cu Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan - Al. Rosetti” al Academiei Române, Olimpiada Națională de Lingvistică, la care au participat peste 200 de elevi din toată țara. Olimpiada de Lingvistică „Solomon Marcus” este singura olimpiadă școlară unde corectura la fazele județeană și națională se face exclusiv la București, de cadre didactice universitare și de cercetători.

Olimpiada de Lingvistică Solomon Marcus este o competiţie destinată tuturor elevilor din învăţământul preuniversitar secundar inferior și superior, indiferent de limba de școlarizare. Competiția este construită după modelul olimpiadelor internaționale de profil și asigură abordarea transdiciplinară a comunicării lingvistice şi culturale, antrenând elevi capabili de performanță, într-o competiţie bazată pe logică, analogie şi conexiuni culturale, independent de conținuturile din curriculum național. Academicianul Solomon Marcus, matematician român de etnie evreiască, membru titular al Academiei Române din anul 2001, a militat constant pentru un „dialog al disciplinelor”, în care fiecare domeniu împrumută idei şi concepte de la celelalte.

Adauga comentariu