EXCLUSIV. Guvernul României blochează activitatea procurorilor DIICOT Sălaj

Procurorii DIICOT Sălaj nu se pot muta în noul sediu din Zalău, care oferă condiții mult mai bune de muncă, din cauza unei hârti care a rămas abandonată prin sertarele Guvernului României de mai bine de un an și jumătate

Pentru buna desfășurare a activității procurorilor de la Direcția de de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Biroul Județean Sălaj (DIICOT Sălaj) Consiliul Local Zalău a aprobat hotărârea numărul 43 din 23 februarie 2017, prin care birourile procurorilor să se mute în Clădirea Transilvania  în centrul Zalăului.

Solicitarea a fost făcută de procurorii DIICOT Sălaj, care la ora actuală au sediu în aceeași clădire cu cea a Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj. Din 23 februarie 2017, de când DIICOT Sălaj a intrat în posesia unui spațiu mult mai generos în Clădirea Transilvania, și până astăzi, 28 august 2018, au trecut mai bine de 18 luni, adică un an și jumătate.

Procurorii DICIOT Sălaj își desfășoară însă activitatea tot în clădirea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, chiar dacă procurorii au primit cheia de la noul spațiu, care a și fost amenajat pentru buna desfășurare a activității oamenilor legii.

De ce nu se pot muta procurorii DIICOT Sălaj într-un sediu modern, unde pot să-și desfășoare mult mai bine activitatea? Pentru că există la Guvernul României, pierdută prin sertare, o hârtie care așteaptă rezolvare de peste un an și jumătate.

Procurorul șef al DIICOT Sălaj, Liviu Bubuiug, ne-a mărturisit că nu se pot muta în noul sediu pentru că nu au jandarmi care să asigure măsurile de pază a clădirii.

De la DIICOT Sălaj a plecat încă din 2017 către Ministerul de Interne și către Jandarmeria Română o adresă prin care se solicită jandarmi care să asigure paza instituției.

Hârtia a trecut pe la Inspectoratul de Jandarmi Județean Sălaj, pe la Jandarmeria Română, pe la Ministerul de Interne, iar acum este blocată într-un sertar în clădirea Guvernului României. Surse apropiate ne-au relatat că cel mai probabil hârtia se află într-un birou la Ministerul de Finanțe, care trebuie să-și dea acordul pentru bugetarea unui nou post de jandarmi. 

La ora actuală, în Sălaj, DIICOT funcționează în aceeași clădire cu PT Sălaj, din această cauză, existând doar un post de pază. Odată cu decizia de mutare a DIICOT Sălaj din sediul PT, trebuie înființat un nou post de jandarmi, iar acest lucru este blocat la Finanțe. 

Surse din Ministerul de Interne ne-au mărturisit că hârtia a fost aprobată de mult timp atât de șeful Jandarmeriei Române cât și de Ministrul de Interne, Carmen Dan.

Mai mult, inspectorul șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi Sălaj, Adrian Cigăran ne-a spus că la nivelul Jandarmeriei Sălaj solicitarea DIICOT a fost aprobată și din ziua a doua de când vine decizia Guvernului României, se pot trimite jandarmi care să asigure paza sediului DIICOT.

"La noi a ajuns o solicitare pe care am soluționat-o pozitiv. Din a doua zi de când vine hotărârea de a trimite jandarm care să asigure paza, o putem face", ne-a declarat Adrian Cigăran. 

 

 

 

Adauga comentariu