EXCLUSIV. DEZVĂLUIRI despre activitatea doctorului Secureanu, judecat în dosarul Malaxa, la Spitalul din Jibou. Reacții HALUCINANTE ale managerului

Judecat pentru delapidare și luare de mită, cu un prejudiciu de 9 milioane de lei, medicul Florin Secureanu, inculpat în dosarul Malaxa, a ajuns la Spitalul Orășenesc Jibou. Secureanu este doctorul învinuit că lua bani din casieria Spitalului Malaxa, care înregistra cheltuieli fictive și își permitea să meargă în excursii în străinătate pe banii spitalului. 

Am redat ieri mai multe informații despre venirea lui Secureanu la Jibou, însă am reușit între timp să scoatem la iveală dezvăluiri despre activitatea acestuia. Aflăm că medicul Secureanu nu a avut în 16 zile de activitate pacienți, dar și că la el la cabinet trebuie să plătești o taxă de 50 de lei pentru consultație și de 95 de lei pentru ședințe de tratament. Întrebată despre activitatea doctorului Secureanu, managerul Spitalului Jibou, Alina Chivu a avut mai multe reacții nervoase, în special când am întrebat când l-a văzut ultima dată pe Secureanu în Spitalul din Jibou. Printre reacțiile nervoase scoatem în evidență: "Și care e problema dvs că a avut zero pacienți?" "Să o lăsăm baltă", "Nu putem lucra în aceste condiții".

Florin Secureanu a ajuns la Jibou la 1 iulie anul acesta, după ce a promovat un examen scos la concurs pe 15 martie. Concursul a fost organizat la Cluj-Napoca, la Clinica de Recuperare, iar Secureanu a fost candidat unic pe postul de doctor balneolog la Spitalul Orășenesc Jibou, obținând peste 120 de puncte cât avea nevoie pentru a promova examenul.

Activitatea ca doctor la Jibou a început-o pe 1 iulie anul acesta ca medic balneolog, dar și chirurg atunci când este de gardă. De la 1 iulie și până astăzi, 16 iulie, Secureanu a avut însă ZERO pacienți. Nimeni nu s-a prezentat la cabinetul de balneologie pentru a se trata la medicul Secureanu. 

Este interesant faptul că managerul Spitalului, Alina Chivu, a refuzat să răspundă la întrebarea: "Când a fost văzut ultima dată doctorul Secureanu în Spitalul din Jibou". Deși am insistat cu această întrebare, managerul a dat alte răspunsuri, halucinante pentru noi. 

La fel de interesant este că la Spitalul din Jibou, în ultimii 20 de ani, adică din 1999, nu a fost doctor balneolog. Și nimeni nu a spus că ar fi nevoie de așa ceva. Iar necesitatea cabinetului de balneologie se vede cu ochiul liber din numărul de pacienți care au trecut pragul acestui cabinet - ZERO! 

Managerul Spitalului din Jibou susține că acest cabinet unde își desfășoară activitatea doctorul Secureanu a fost modernizat recent, pentru că înainte nu a fost utilizat. Mai mult, din cauză că nu a avut doctori balneologi, nu s-a încheiat contract cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru decontarea unor astfel de servicii medicale. Așa se face că la cabinetul domnului Secureanu, dacă vrei să te tratezi trebuie să plătești o taxă de 50 de lei/consultație, iar pentru o terapie cu unde scurte e 10 lei/procedura, în timp ce un pachet de 10 sedițe e 95 de lei. 

Managerul Spitalului Orășenesc Jibou susține că a luat legătura cu medicii de familie din zonă să își trimită pacienții la doctorul Secureanu. Dar...unde e doctorul Secureanu ? Aflăm că acesta și-a închiriat o locuință în Jibou și că locuiește aici. Totuși, managerul are reacții nervoase atunci când întrebăm când a fost văzut ultima dată Secureanul în Spital, dar și atunci când întrebăm despre faptul că nu a avut pacienți (vezi înregistrarea mai jos)

"Și care e problema dvs? (n.r. - că doctorul Secureanu a avut zero pacienți). Domnul meu, să o lăsăm baltă. Dvs tot vreți același lucru și același lucru. În condițiile acestea nu putem lucra, chiar nu putem lucra. La revedere. Chiar vă închid, acuma vă zic că nu tot scormonim și tot scormonim. De ce îmi puneți întrebări din ăstea... Mi se par foarte ciduate întrebările. Lăsați-ne să ne facem treaba și haideți peste o lună, două, trei să discutăm. Nu doar așa de dragul presei. Lăsați-ne să ne facem lucrurile. Ce e atâta de improtant pentru dvs (nr- când a fost văzut Secureanu la spital ultima dată)", au fost reacțiile managerului Alina Chivu. 

Prejudiciu de 9 milioane de lei în dreptul lui Secureanu

Dosarul lui Florin Secureanu a pornit de la investigațiile jurnaliștilor de la Gazeta Sportului, în special ale lui Cătălin Tolontan. Între timp a ieșit și Direcția Națională Anticorupție public cu două comunicate de presă despre dosarul lui Secureanu. 

Pe 9 decembrie 2016, DNA ieșea public și susține că Florin Secureanu a fost trimis în judecată pentru luare de mită și delapidare, ambele în formă continuată. Acesta a fost prezentat atunci Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

Pe 15 mai 2017, DNA iese iar public cu un comunicat despre Secureanu. De această dată mult mai exact. DNA anunță că Secureanu a fost trimis în judecată pentru delapidare, 5 fapte din care una cu consecințe deosebit de grave și luare de mită. 

Procurorii DNA susțin că după numirea în funcția de manager la Spitalul Malaxa, respectiv din anul 2009 și până la data demiterii acestuia din funcție (29 noiembrie 2016), inculpatul Secureanu Florin-Adrian a conceput și pus în aplicare mai multe mecanisme prin care și-a însușit sume semnificative de bani din patrimoniul spitalului, în cuantum total de 9.144.053,4 lei. Modalitățile concrete prin care inculpatul Secureanu Florin Adrian a acționat în scopul sus-menționat au fost diverse. 

Procurorii susțin că Secureanu și-a însușit sume de bani chiar și în numerar de la casieria spitalului.

"La inițiativa și sub controlul inculpatului Secureanu Florin Adrian, la nivelul Spitalului Clinic Nicolae Malaxa au fost create și utilizate mai multe circuite comerciale fictive de prestări servicii și livrări de bunuri cu mai multe societăți comerciale.Pentru a justifica în documentele financiar-contabile ale instituției publice sumele de bani astfel delapidate, inculpatul Secureanu Adrian Florin a beneficiat de ajutorul celorlalți inculpați, angajați ai spitalului care au avut rol determinant în întocmirea în fals a documentelor de evidență contabilă care să justifice banii scoși fără drept din patrimoniul spitalului (operațiuni care nu aveau la bază relații comerciale reale)", spun procurorii DNA. 

Adauga comentariu