Evenimentul organizat pentru salvarea Grădinii Botanice Jibou, un real succes. Directorul Cosmin Sicora: „Atmosferă relaxantă în prezența a 3.000 de persoane„

Grădina botanică din Jibou trece printr-o situație dificilă după ce bugetul instituției este redus în fiecare an, existând pericolul să fie închisă până la sfârșitul anului dacă situația nu se remediază, a declarat Cosmin Sicora, directorul Centrului de Cercetări Biologice Grădina Botanică „Vasile Fati” Jibou. 

În sprijinul Grădinii Botanice de la Jibou a venit Agenția Why Not din Cluj care desfășoară o campanie de promovare a Grădinii Botanice "Vasile Fati", iar sâmbătă, 8 iunie a organizat la Jibou, evenimentul „Flori, fete și băieți, melodii și cântăreți” care a avut ca obiectiv principal creșterea vizibilității Grădinii Botanice Jibou în Transilvania, dar și ajutorarea personalului grădinii pentru îngrijirea spațiilor acesteia. Mai mult decât atât, la eveniment au fost prezente truck-uri cu street food și a avut loc o expozitie de artă contemporană cu colecția Centrului de Cercetări Biologice Jibou, rezultat al celor șapte ediții anuale ale simpozionului de arte vizuale, Arta în Grădină. Cei prezenți la eveniment s-au bucurat de concertele byron, Lucia și TZUC în aer liber, au participat la ateliere de olărit, opincărie, fierărie sau prezentare de arme, au avut ocazia să participe la un tur ghidat al grădinii, iar iubitorii de natură au plecat acasă cu un suvenir.

Directorul Centrului de Cercetări Biologice Grădina Botanică „Vasile Fati” Jibou, Cosmin Sicora a declarat că evenimentul a fost organizat printr-un parteneriat între Centrul de Cercetări Biologice Grădina Botanică și Agenția Why Not din Cluj Napoca, iar banii obținuți prin intermediul acestui eveniment vor fi utilizați pentru administrarea Grădinii Botanice. La eveniment au fost prezenți aproximativ 3.000 de persoane și s-au adunat 20.000 de lei.

"Vremea a ținut cu noi, n-a plouat deloc, astfel că toate manifestările s-au desfășurat foarte bine, inclusiv concertul în aer liber. Atmosfera a fost relaxată. La eveniment au participat aproximativ 3.000 de persoane și s-au strâns undeva la 20.000 de lei. Din partea noastră nu a fost nicio cheltuială, toate au fost asigurate de agenția Why Not din Cluj. Noi ne-am dori să se repete astfel de activități, deocamdată nu avem un plan dar avem deschidere pentru astfel de manifestări" ne-a dezvăluit Cosmin Sicora.

Cei care vor să sprijine Grădina din Jibou pot face donații direct în contul Asociației „Prietenii Grădinii Botanice„ care are ca scop promovarea activităților din grădina botanică. Banii adunați la evenimentul de sâmbătă vor fi alocați pe câteva proiecte de amenejare a unor terarii în zona cu acvariile unde sunt expuse reptile: serpi, sopârle, iguane. O parte din bani vor fi alocați pentru proiectul de amenajare în sectoarele de alpinariu, zona cu plante montane, iar o altă parte din bani va fi utilizată pentru construcția complexului de sere noi pentru producția de plante, a subliniat Cosmin Sicora. 

Directorul Grădinii Botanice, Cosmin Sicora a mulțumit celor prezenți la eveniment, iar celor care nu au avut ocazia să participe, le transmite că sunt așteptați să treacă pragul grădinii botanice pentru că timpul permite, iar trandafirii din grădină acum înfloresc. Grădina Botanică „Vasile Fati” a fost înființată în anul 1968 din inițiativa profesorului Vasile Fati și ocupă spațiul parcului de agrement al castelului medieval care a fost reședința familiei Wesselényi. Suprafața grădinii botanice este de 24 ha.

Adauga comentariu