Eveniment de excepție la Zalău. NOAPTEA EUROPEANĂ A MUZEELOR continuă și în acest an cu expoziții interesante și activități atractive

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău continuă tradiția organizării Nopții Europene a Muzeelor și în acest an. Cu această ocazie vor fi organizate expoziții interesante și activități atractive, programul pentru Noaptea Muzeelor în 2019 se va desfășura în săptămâna 13 – 19 mai, cu evenimente diverse și noutăți ce vor culmina în data de 18 mai.

În preambulul Nopții Europene a Muzeelor, miercuri 15 mai la ora 13 la Galeria de Artă ,,Ioan Sima” sălăjenii sunt invitați la reprezentația spectacolului de teatru „N-a fost războiul nostru” care se concentrează pe situația socială și economică din România deceniului II al secolului XX, pe schimbările provocate de Primului Război Mondial și pe impactul acestor evenimente istorice asupra femeilor, din diferite clase sociale. În zilele de miercuri, joi, vineri și sâmbătă vor fi organizate ateliere de teatru educațional.

Sâmbătă, 18 mai și duminică, 19 mai începând cu ora 14, în curtea Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău, sălăjenii sunt așteptați cu o serie de ateliere dedicate atât copiilor cât și adulților, Dacii și romanii la jocurile olimpice, Concurs de tras cu arculArme și unelte în preistorie, concursul pe familii, Haina îl face pe om! și Joaca de-a timpul. Sâmbătă între orele 18 - 20, sălăjenii sunt invitați la o plimbare pentru a asculta împreună povești despre locuri din oraș, prezentate cu aplicația ,,Muzeul istoriilor subiective”. De la ora 20 până la ora 0,30 cei prezenți se vor bucura de o vizită gratuită, ghidată în secțiile de istorie și de artă ale Galeriei ,,Ioan Sima” ale Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău, iar la CLIO HIGH-TECH vor avea acces cu preț redus.

Duminică, 19 mai în intervalul orar 14-17 va fi putea fi vizitată expoziția ,,Un secol de radiodifuziune” organizată în colaborare cu Casa – Muzeu ,,Radio Nostalgia” din Brusturi, iar în cadrul atelierului Pe undele radioului cei prezenți vor asista și participa la demonstrații de realizare a legăturilor la distanță între radioamatori, atât în fonie cât și telegrafie, precum și modul de transmitere și recepție în codul Morse. Vor fi organizate, de asemenea, atelierele Coroana regilor și reginelor României, Micii meșteri mari, Pâinea noastră cea de toate zilele, Dacii și romanii la jocurile olimpice și un concurs de tras cu arcul.

Programul poate suferi modificări, astfel că cei interesați de acest eveniment pot afla programul detaliat și alte informații pe pagina de facebook a muzeului, pe pagina evenimentului și pe site-ul muzeuzalau.ro Partenerii evenimentului sunt Casa-Muzeu ,,Radio Nostalgia” Brusturi și Asociaţia Amicii Muzeului Zalău.

foto: Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău

Adauga comentariu