Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai în vizită de lucru în judetul Salaj

Eurodeputatul Norica Nicolai în vizită de lucru în județul Sălaj, împreună cu Ovidiu Silaghi candidat pe lista ALDE, fost ministru pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Comerț, Turism și Profesii Liberale în Guvernul Tăriceanu și ministrul Transporturilor în guvernul Ponta. Cu ocazia vizitei de ieri au susținut o conferință de presă, alături de președintele ALDE Sălaj, Valeriu Crișan.

Norica Nicolai este membru al Parlamentului European din 2009, fost vicepreședinte al comisiei de apărare din PE timp de cinci ani și este cap de listă ALDE pentru alegerile din 26 mai. Norica Nicolai s-a declarat dezamăgită de cele două saptămâni de campanie pentru Parlamentul European și a lansat un apel transportatorilor sălăjeni legat de deficitul forței de muncă. “Sunt ușor dezamăgită de cele două saptămâni de campanie pentru Parlamentul European pentru că în pura tradiție românească subiectele importante care ar trebui discutate și pentru care ar trebui să avem o poziție nu fac obiectul dezbaterilor publice. Sunt câteva subiecte pe care eu le consider cruciale pentru viitorul UE, despre care vorbim doar în sloganuri de campanie, nu înțelegem că ele trebuie detaliate și publicul trebuie informat. Zalăul este unul din judetele semnificative în materie de transportatori. Directiva pe mobilitate în momentul de față, eu zic că este moarte clinică. Fac un apel la transportatori să ne însoțească în această dezbatere care va reîncepe, să ne însoțească cu argumente și realități, așa cum am avut până acum un dialog cu asociațiile de transportatori. Dacă este nevoie să ne însoțească și la protestele în care noi ne-am implicat în fata Parlamentului European, alături de toți transportatorii europeni. Dacă va fi nevoie de un astfel de comportament, fac apel la transportatorii din Zalău să ne fie alături să aibă încredere că trebuie să menținem această industrie care este destul de performantă în UE. Aseară am avut o discuție cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. Criza forței de muncă este o realitate în România și în domeniul transporturilor și am semnalat faptul că un regulament interzice accesarea acestei ocupații în România de către cetățeni străini. Ministrul a promis că va rezolva printr-un ordin această chestiune. Este în spiritul european această soluție pentru că mobilitatea forței de muncă este un principiu european și sper ca în următoarele zile să avem această decizie și să ajutăm transportatorii să-și amelioreze deficitul de forță de muncă cu care se confruntă“.

Norica Nicolai a vorbit la Zalău și despre implementarea publicității agresive în noțiunea de dublu standard pentru produse și situația politică a Uniunii Europene. “Am adoptat o directivă cu perioada de tranziție de doi ani până la implementare. În noțiunea de dublu standard am introdus noțiunea de publicitate agrezivă cu care toți sunteți confruntați, pentru că nu deschizi telefonul și vezi că cineva îți vinde ceva și când ai cumpărat acel ceva de pe internet, vezi că acele produse n-au nicio legătură cu ambalajul frumos care ți-a luat ochii pe internet. O altă chestiune importantă cu care ne vom confrunta este situația politică a Uniunii, probabil că în raport cu rezultatele acestor alegeri se va pune problema unei modificări de tratat. Noi ne vom opune categoric, peste vocea presedintelui care ne reprezintă în Consiliu, la principiul unanimității pentru anumite decizii și a majorității pentru altele, pentru că se încearcă o viziune clară de delimitare în scopul profitului vestului în UE. România trebuie să facă obligatoriu un proces de simplificare pentru că este foarte birocrată și descurajează accesul fondurilor europene. Am să lansez astăzi o întrebare domnului Iohanis la Zalău. Domnule președinte dacă aceste alegeri vor fi câștigate de coaliție, vă dați demisia? pentru că asta înseamnă consecveță în politică, învățati ceva de la Crin Antonescu pe care l-ați înlocuit după alegerile din 2014, el nereușind să realizeze targetul pe care și l-a propus. Daca domnul Klaus Iohanis ar fi un președinte de onoare în ipoteza în care noi am câștiga aceste alegeri ar trebui să-și prezinte demisia“ a subliniat Norica Nicolai. Referitor la referendumul din 26 mai, eurodeputatul Norica Nicolai a precizat că prima întrebare încalcă articoul 75 din Constituție care interzice consultarea populației pe fiscalitate, pe amnistie și grațiere, iar a doua este un fel de detergent 2 în 1.

Adauga comentariu