Esti angajat la colosul TENARIS-SILCOTUB? Iata cateva lucruri pe care nu le stiai despre cea mai bogata firma din Salaj care ignora cererile tale! Intreab-o si pe directoarea Mihaela Popescu de sanatate, daca tot castiga zeci de mii de euro pe luna!

Tenaris Silcotub, cel mai mare angajator al judetului Salaj, si-a creat un obicei din a ignora cu tupeu doleantele angajatilor, toate de bun simt.

Mentalitatea de stapan de sclavi pe care o are Tenaris Silcotub la Salaj este apanajul "educatiei" perfecte pe care a primit-o la inceputurile carierei sale chiar actuala conducatoare a firmei, Mihaela Popescu, cea crescuta in sanul KPMG, firma in care inveti sa tai in carne vie fara scrupule, mai ales din carnea beneficiilor salariatilor, ca sa dea bine la profit.

Aceasta tantica ce a crescut profesional al directorului executiv, adica de la rangul de secretara, pana la decidenta de azi care refuza sa asculte vocea celor peste 1700 de angajati, persiflandu-i si ignorand semnalele lor de protest, este platita cu zeci de mii de euro pe luna si bonusuri incredibile la final de an, astfel incat e de la sine inteles de ce le da jet amaratilor care transpira in Silcotub si care au cerut mariri salariale decente si NORMALE, daca e sa ne uitam la gramezile de milioane de euro pe care firma le face an de an pe spatele lor. Ultimul exemplu de tupeu al Mihaelei Popescu este faptul ca a dispus conditionarea cresterilor salariale de schimbarea programului de munca si, va imaginati, ca nu in minus, ci in plus ca povara pentru angajati.

De la seful Consiliului Judetean, Tiberiu Marc, pana la primar sau seful ITM Salaj, toti stau cuminti si privesc in alta parte, venind cu aceeasi placa expirata ca "pleaca Tenaris din Salaj, avem o problema sociala, raman mii de oameni pe strada".

Haideti sa va aratam noi de ce Tenaris NU va pleca niciodata din amaratul asta de Salaj, caci asa cum e el, un judet mai sarac din Transilvania, produce pentru Tenaris TONE de bani anual.

 

Cifrele, tanti Popescu, ca tot va plac

 

Cei 1000 de angajati care vor iesi in strada in curand sa se uite la cifrele astea, sunt reale, publice, incredibile:

 

- in ultimii 10 ani, TENARIS Silcotub si nehalitii sai actionari au plecat acasa cu 1,4 MILIARDE lei profit, adica cu circa 300 milioane de euro. Daca ar fi sa facem o medie, asa, din pix, au dus acasa 30 000 000 de euro pe an, profit bun. Acest profit l-au facut angajatii pentru patronii lor, patroni care acum ii umilesc.

- in ultimii 10 ani, angajatii Tenaris Silcotub au muncit si au produs o cifra de afaceri de 3 MILIARDE de euro, circa 14 miliarde de lei, suma COLOSALA, din care suntem convins ca s-au mai si scurs niste sume prin auditurile KPMG, ca doar doamna Popescu acolo are backgroundul profesional

- nu facem pe sindicalistii, dar daca fiecare angajat al TENARIS Silcotub (acolo, oricum salariile sunt de mizerie), ar primi in plus la salariu DOAR 300 de euro, "costul" lui Tenaris ar fi de doar 6 milioane de euro anual, adica NIMIC. Noi zicem ca ar avea de unde, daca ne uitam cat inseamna 6 milioane de euro din cifra de afaceri anuala de 400 de milioane si medie de profit de 30 de milioane de euro. Pentru TENARIS nu ar insemna o povara majora, pentru un angajat al Silcotub, un salariu marit cu 1400 de lei pe luna ar insemna totul.

 

Stim ca institutiile statului din Salaj sunt "anesteziate" de interesele transpartinice, dar nu se uita totusi nimeni din ANAF Salaj ca TENARIS Silcotub raporteaza, cum a facut anul trecut, abia 4,8 la suta profit din imensa cifra de afaceri? Atata sa fie cu adevarat marginea companiei? Ne indoim foarte serios.

 

Rolul Ziarului de Salaj nu e sa placa smecherilor judetului, ci sa ofere cititorilor perspective. Mai multe informatii inseamna mai multa putere.

Asta trebuie sa inteleaga miile de angajati ai Silcotub. Ca nu sunt sclavi, dar ca sunt sclavagiti si primesc flit, dar ca, totusi, puterea e in mainile lor.

Asta nu vreti sa inteleaga ei, bietii oameni, nu, doamna Mihaela Popescu?

Comentarii

Gh Terhes

04.08.2018 14:05

D- le Alexa,Cresterea de salarii la Silcorub nu este in ,,pixul " d-nei Popescu ci al dept RUm Din Tenaris.Cried ca Sindicatul ar trebui sa negocieze o grila de salarizare pornind de la un salar minim Pt necalificatii din Silcotub cu cel putin 15% mai mare decay salariul minim pe economie. Presedintele de sindicat dl Rus stie f bine teoria grilelor in Industrie.Cred can pana la urma vor pica la pace.Informatiile pe care le-Ati dat se cynics f bine de Sindicat si de salariati.Cred ca incrancenarea a pornit de la faptul  ca Nu s-a acceptat noul program de lucru.Nu cred ca trebuie sa Ne pozitionam 

muie psd

05.08.2018 01:14

Dacă o ucid pe cretina asta o să-mi ridicați statuie ?

Markus Conte

05.08.2018 17:19

Fa ce vrei dar mai intai sterge-ti comentariul !

John

09.08.2018 23:51

IP ul dvs a fost identificat.

Ihhghjk

20.08.2018 15:21

De ce nu esti internat?sau esti?

Markus Conte

05.08.2018 17:20
Fa ce vrei dar mai intai sterge-ti comentariul !

Hack

06.08.2018 06:53

Este suficient să pun o bombă cu ceas sau arunc cu grenade in Laminor și se distruge toată fabrica,treaba aceasta se face in pragul sărbătorilor sau de ce nu acuma cand este in revizie.Se pare ca activa la bursa treding TENARIS a cazut din 17.125 ,făcând mici corecții și ajungând la 14.025 iar la momentul actual 14.855 aceasta cădere a avut loc anul acesta ,toate pronosticurile erau pe plus până când a impus Trump taxe pe oțel și tind sa cred ca si angajați au avut un impuls in ce se intampla cu bursa Tenaris.Detalii despre demersul Tenarisului la bursa pe mt4 tredingview ,mt4

John

09.08.2018 23:54

IP-ul dumneavoastră a fost identificat. A fost folosit cuvânt cheie pentru securitate.

Ihhghjk

20.08.2018 15:20

Dementilor! Faceti amenitari in scris? Prosti ca bota!:)))))))))

Adauga comentariu