Episcopia Sălaj construiește o mănăstire în Ortelec. Primăria Zalău a intrat în linie dreaptă cu documentația necesară pentru a sprijini Episcopia

Scriam anul trecut că Episcopia Ortodoxa a solicitat Primariei Zalau sa amenajeze strada Cimitirului din cartierul Ortelec pentru ca acolo va construi o manastire. Acum, la un an distanță, aflăm că Primăria Zalău a intrat în linie dreaptă cu documentele care trebuie realizate, iar mănăstirea se va construi în cel mai scurt timp posibil. S-a lucrat la Planul Urbanistic Zonal (PUZ) și la alte documente aferente. 

Anul trecut, Ionel Ciunt ne-a spus ca a avut discutii cu episcopul Petroniu despre construirea mănăstirii. 

"Am avut o solicitare de la Episcopia Ortodoxa pentru a amenaja drumul spre locul unde vor sa construiasca manastirea. Nu stiu cand va fi gata, nu stiu detalii. Acolo se pune acum in discutie terenul. Verificam care este situatia terenului unde urmeaza sa se amplaseze manastirea", ne-a declarat primarul Ionel Ciunt anul trecut. 

Zalaul va fi al doilea oras din Salaj care va avea pe teritoriul administrativ o manastire. La ora actuala, Simleu Silvaniei este singurul oras care are in teritoriul administrativ o manastire, cea de la Bic. 


Adauga comentariu